Piemonte är Italiens paradis för den riktiga gourmanden, med gudomlig mat och fantastiska viner. Langhe-regionen ligger mellan Alperna och Apenninerna och är välsignad med bördiga marker som producerar Tuber Magnatum – en prisad vit tryffel – och några av Italiens mest prestigefyllda röda viner: Barolo och Barbera.
Vandringen från Barolo till Barbaresco är en riktig smakresa, med ett spektakulärt utbud av lokala specialiteter som tryffel, gourmetost, bakverk och choklad som uppskattas över hela världen.
Vandringen är också en fröjd för ögat med sitt magnifika landskap där du går över böljande kullar, genom små pittoreska byar, vingårdar, hasselnötskogar och förbi eleganta slott och tornhus.
Boendet längs vägen är en blandning av hotell och charmiga, noga utvalda familjedrivna gårdar, s k agriturismos, flera med välrenommerade restauranger.
Resans längd är 8 dagar/ 7 nätter, eller 5 dagar/ 4 nätter. (Kan även anpassas i antal resdagar efter önskemål)
Svårighetsgrad
De dagliga etapperna varierar mellan ca 8 och 20 km i lätt kuperad terräng, ca 200-800 höjdmeter per dag. Vi klassar den som medelsvår: 2-3 på en 5-gradig skala.
Väder
Norra Italien har generellt sätt ett fastlandsklimat med varma somrar och kalla vintrar. Sommarmånaderna brukar vara torra och varma, medan vår och höst är milda och passar utmärkt för vandring.