fbpx

Bokningen i 5 steg

  1. Hitta den resan som passar dig och önskat startdatum
  2. Kontrollera att lämpliga transporter (flyg, tåg eller egen bilresa) till resmålet finns tillgängliga
  3. Gör din bokning på vår hemsida, och du får omgående en bekräftelse per email att din bokning är genomförd. Notera att du förbinder dig vid våra resevillkor genom att starta bokningsprocessen.
  4. Direkt efter genomförd bokning så bokar vi in boenden och övrig service enligt dina önskemål
  5. Ca 3-5 arbetsdagar efter genomförd bokning mailar vi faktura, och en bekräftelse med namn på samtliga boenden och övriga detaljer.
  6. Du bokar själv lämpliga transporter till resans startpunkt.

Välj resmål och datum för resan

För de flesta av våra vandringsresor och cykelresor så har vi valfri ankomstdag under hela säsongen. Vissa resor kan däremot endast påbörjas vissa veckodagar eller under vissa tider på året. Fundera även på om du vill boka extra nätter i anslutning till resan, vilket vi kan hjälpa dig med.

Kontrollera lämpliga transporter till resans startort

Innan du bokar hos oss, så kontrollerar du att det finns lämpliga transporter till resans startpunkt. Du bör dock inte boka några transporter innan resepaketet med EverTrek är bekräftat och klart. På respektive resa på vår hemsida finns en flik ”Ta sig hit”. På denna flik tipsar vi om lämpliga transporter till just denna resan.
Nedan några generella tips på att söka lämpliga transporter
Flyg: Skyscanner
Tåg: Deutsche Bahn (Är mycket bra för att söka tågtransporter i hela Europa)
Hela resvägen: Rome2rio
Du kan också kontakta oss på mail eller telefon om du vill ha hjälp att hitta lämpliga transporter.

Bokningsprocessen

Gör din bokning på vår hemsida eller ring in och boka. Du får direkt en bekräftelse per email att din bokning är genomförd. Vi börjar omgående att boka boenden, bagagetransporter och eventuella extra hotellnätter, etc. Normalt tar detta ca 3-5 arbetsdagar, men om du reser på absoluta högsäsongen eller för vissa specifika resmål så kan bokningen ta ytterligare några dagar. När allt är bekräftat så mailar vi en detaljerad bokningsbekräftelse inklusive namn på boenden, etc. Nu är det dags att du bokar dina transporter till resans startpunkt.

Betalning

När bokningen är bekräftad så mailar vi 2st fakturor. En för anmälningsavgiften som ska vara oss tillhanda senast 10 dagar efter bokning. En för slutbetalning som ska vara oss tillhanda senast 40 dagar innan avresa. Om bokningen bekräftas då det är mindre än 40 dagar kvar till avresa ska betalning ske omgående och du får 1st faktura på hela beloppet. Du kan välja mellan att betala till vårt bankgiro (545-8591), eller betal/ kreditkort (Visa och Mastercard). Detaljerad betalningsinformation står på fakturan.

OBS! I perioden juni – augusti tar vi på resor med avresa inom 40 dagar ut en deposition på 20 % av resans pris innan vi sätter igång bokningsprocessen.

Information inför resa

Ca 2-3 veckor innan avresa avresa så skickar vi dina resehandlingar. En stor den av informationen såsom vouchers, destinationsinformation, digitala kartor/ gpx filer, m.m. skickas per e-post.
För vissa resor så erhåller du all information per email.
För de flesta resor får du en stor del av informationen per email, medan du får kartor och route notes/ detaljerade färdbeskrivningar med post, eller vid incheckning på första boendet.

Jourservice

Under din resa har du alltid tillgång till ett journummer som du kan ringa ifall något skulle hända.