fbpx

Flyg, transporter & boende

Flyg, tåg och buss

För vandringsresor och cykelresor på egen hand bokar du själv de flyg eller tåg som passar dig bäst. Under respektive vandring/ cykling hittar du tips om vilka flygbolag och flygplatser som kan passa för respektive resa.

Transfer kan vi hjälpa dig att boka som tillval, alternativt så ordnar du egen transfer från och till flygplatsen.

Ofta finns goda lokala transporter från/ till flygplats till resans första och sista hotell. Utförligare beskrivningar finner du under respektive vandring/ cykling.

För resor med guide ordnar vi både flyg & transfer på utvalda datum. Information om flygbolag, flygtider, mm finns att läsa vid respektive vandring/ cykling. När transfer ingår möter vår guide eller representant er på flygplatsen.

Boende

Våra boenden är handplockade för att vara genuina och lokala, snarare än lyxiga. Normalstandard är *** 3 stjärnigt boende sett med Skandinaviska ögon. Du har alltid egen dusch och WC på rummet om inget annat anges. Under resan byter du boende ett antal gånger för att passa din vandring eller cykling. Namnen på hotellen meddelas i samband med att vi bekräftar din bokning. I undantagsfall kan vi tvingas ändra det hotell som bokats, vi erbjuder då ett likvärdigt eller bättre alternativ.

Boendet är del i dubbelrum, vilket innebär att du delar rum med en person i ditt resesällskap. Om ni önskar separata sängar, vänligen ange detta i samband med bokningen. Enkelrum kan bokas mot tillägg. Ett hotells antal enkelrum är begränsat, men man kan ofta boka ett eget dubbelrum mot ett högre tillägg.

Lokala skatter och avgifter

I vissa länder och städer finns lokala turistskatter som du själv betalar på plats i hotellets reception. Storlek på skatten varierar mellan olika länder och städer. Ex:
Italien: ”Tassa di soggiorno”, ca 1-3 EUR per person och natt

Bagagetransporter

När du vandrar eller cyklar mellan olika boenden ordnar vi bagagetransport åt dig. Du ansvarar själv för att bagaget är rätt märkt och ställs vid anvisad plats rätt tid.

Mat och dryck

Frukost ingår alltid på våra hotell. Ibland ingår även ett antal middagar under resan. Vad som ingår för just din resa hittar under respektive resa.
På våra turer med guide ingår alltid pic-nic luncher samtliga dagar då vi har guidade vandringar eller cyklingar.
Om du har allergier ska detta anges vid bokningstillfället. På vissa destinationer är det svårt att hitta glutenfri mat och vi rekommenderar därför att du som är glutenallergiker tar med dig egna reserver av bröd och pasta.