fbpx

Sellaronda Hero Mountainbike

Sellaronda Hero Mountainbike Maraton - 12 -16 juni

Är du redo för årets MTB utmaning med många km och framförallt många höjdmeter?! Då ska du följa med oss till Selva di Val Gardena i Italienska Dolomiterna för att köra Sellaronda Hero Mountainbike maraton. Vår resa går 13-17 juni, och loppet lördagen den 16e juni. Under helgen lever hela byn upp med olika tillställningar och det är riktig MTB festivalstämning.

Under vistelsen bor vi Selva, dvs i byn där allt händer under helgen. Vi bor på ett riktigt cykelhotell med mekrum, cykeltvätt, möjlighet att tvätta cykelkläder, samt rejäla frukost- och middagar.

Du kan välja mellan två olika lopp:
1. 86 km och 4 500 höjdmeter

2. 60 km och 3 200 höjdmeter

Läs mer om loppen här

Båda loppen startar och slutar i byn Selva (Wolkenstein), och går runt bergsmassivet Sella gruppen. Oavsett vilket av loppen du väljer så måste du vara ordentligt förberedd inför denna utmaning. Du ska cykla många höjdmeter, och dessa på hög höjd. Dessutom är det tekniska partier utför där du måste hålla fullt fokus. Om du är osäker på vilket av loppen du vill köra, så behöver du inte besluta dig i samband med bokning av resan, du kan välja lopp så sent som den 30 maj.

Höjdpunkter

 • Ett av Europas tuffaste Mountainbikelopp!
 • De fantastiska bergsmiljöerna i Italienska Dolomiterna
 • Stämningen i byn under hela festivalhelgen

Snabbfakta

Resans längd: 5 dagar / 4 nätter
Reseperiod: Utresa 13 juni, hemresa 17 juni
Svårighetsgrad:
5
Boende:
Typ av resa: Cykelresor med guide
Prisexempel: Från kr
Måltider: Frukost & middagar

Priser per person i SEK

Välj mellan att boka hela paketet inklusive flyg & transfer från Stockholm eller Göteborg, alternativt så kan du ordna din egen transport ner.

 Angivna priser är per person och inkluderar
 • Flyg från Stockholm eller Göteborg till München (alternativt utan transport)
 • Transfer till & från orten (alternativt utan transport)
 • Boende inkl. frukost
 • Trerätters middagar exkl. dryck alla kvällar
 • Startplats
 • ”Race pack” med officiella Hero cykeltröjan, etc.
 • Medföljande guide från EverTrek

Ingår inte

 • Luncher och all dryck
 • Eventuella liftkort som du köper på plats
 • Eventuella skatter
 • Flyg från/till

Enkelrumspriser

 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter
Tillval
 • Cykelhyra:  Vi rekommenderar att du tar med egen cykel, men det finns möjlighet att hyra. Ca pris för tors-lör, 1 400 SEK
 • Ta med egen cykel: Ca 1700 SEK t/r på flyg & transfer. Vi bokar plats på flyget, sedan betalar du vid incheckningen.

Program

Dag 1 Ankomst till Selva di Val Gardena

Du flyger från Stockholm eller Göteborg till München (alternativt egen transport), sedan har vi transfer upp till Selva di Val Gardena. Vi checkar in på vårt cykelhotell, monterar våra cyklar, tar en sväng på byn innan vi äter en god middag på hotellet.

Dag 2 Vi bekantar oss med banan

Idag ger vi oss upp på berget med cyklarna för att testa delar av banan. Du väljer själv hur mycket cykling du tycker är lämpligt idag. Sedan hämtar vi nummerlappar, kanske går en sväng bland utställarna. På kvällen äter vi gemensamt på hotellet.

Dag 3 Lätt cykling & uppladdning

Vi utforskar ytterligare delar av banan för att förbereda oss på bästa sätt. Lunch tar vi på en trevlig hytta på berget! På eftermiddag/ kväll ser vi över våra cyklar i hotellets mekrum, innan kvällens uppladdningsmiddag.

Dag 4 Sellaronda Hero Mountainbike maraton

Dags för race! Starten går kl. 07.30 från vår by, Selva. Idag cyklar du antingen loppet som är 60km & 3200 höjdmeter, eller loppet som är 86km & 4500 höjdmeter. Efter genomfört lopp är det pasta party, och på kvällen great finale!

Dag 5 Hemresa

Efter frukost blir det transfer till Münchens flygplats och hemresa till Sverige.

Boende

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Du kan boka denna resa med flyg från Stockholm eller Göteborg. Vi flyger till München och därifrån ingår transfer till/ från orten. Du kan även välja att ta dig till Val Gardena på egen hand, se mer info under fliken ”Priser & vad som ingår”

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Vi har ännu inte fått några omdömen för denna resan.