fbpx

MTB i Dolomiterna – Trails Camp

Mountainbike i Dolomiterna – Trails Camp 28 aug - 01 sep & 04 - 08 sep

Vår mycket populära MTB resa är givetvis en återkommande resa även 2019!  Under helgerna 28 aug – 01 sep & 04 – 08 sep kör vi MTB resorna som vi kallar Trails Camp, i samarbete med Sportson. Trails Camp innebär kortfattat att vi vi har tre fullspäckade dagar med bra MTB åkning, tillsammans med lokala guider som hittar de bästa spåren och Sportsons & EverTreks guider som står för tekniktipsen. På kvällarna har vi trevliga middagar tillsammans, och briefing om morgondagens turer.

Resan passar för alla nivåer: Alltifrån de som testat lite MTB och vill bli bättre, till de som kört mycket och är riktigt duktiga! Den passar både vänner, par, eller dig som reser ensam och vill träffa nya MTB vänner. Har du hittills endast testat lite MTB så rekommenderar vi att du tränar teknik på hemmaplan inför resan.

Resan går till Val Gardena i Italienska Dolomiterna. Här hittar du några av världens vackraste berg, och vi har fantastisk variation på cyklingen. Vi kommer att köra med guide i olika grupper som delas in efter svårighetsgrad beroende på hur tuffa dagsturer man vill göra. Turerna ligger på ca 25 km & +-500 höjdmeter per dag i den lättaste gruppen (nybörjare+), ca 45 km & +500 -3000 höjdmeter per dag i svåraste gruppen (enduro – freeride). En dag kommer vi givetvis att göra den klassiska och fantastiska Sella Ronda, dvs. rundan runt Sella massivet. Sella Ronda finns i olika varianter för att anpassa svårghetsgrad och vi tar hjälp av skidliftar för flera av stigningarna.

Höjdpunkter

 • Riktigt bra single tracks varje dag
 • Ett av världens vackraste bergsmassiv
 • Bli bättre på Mountainbike med våra guider
 • Fantastiska Sella Ronda

Snabbfakta

Resans längd: 5 dagar / 4 nätter
Reseperiod: Helgerna 28aug-01sep & 04-08sep
Svårighetsgrad:
3
Boende:
Typ av resa: Cykelresor med guide
Prisexempel: Från kr
Måltider: Frukost & 4st middagar

Priser per person i SEK

Välj mellan att boka hela paketet inklusive flyg & transfer från Stockholm eller Göteborg, alternativt så kan du ordna din egen transport ner. Reser du själv så kan du boka antingen enkelrum eller del i rum.

 Angivna priser är per person och inkluderar
 • Flyg från Stockholm eller Göteborg till München (alternativt utan transport)
 • Transfer till & från orten (alternativt utan transport)
 • Boende inkl. frukost och trerätters middagar alla dagar
 • Briefing och genomgångar av kommande cykelturer, tekniktips m.m
 • 3 dagars cykling på noggrannt utvalda rutter, varav ena dagen är Sella Ronda
 • MTB guider. Både lokala specialister och & medföljande EverTrek & Sportson guider
 • Bild & filmmaterial som vi tar under helgen
Tillkommer
 • Luncher och all dryck
 • Liftkort, ca 110 EUR, som du köper på plats
 • Cykelhyra: Heldämpad 1520 SEK
Tillval
 • Cykelhyra:  Heldämpad 1520 SEK
 • Ta med egen cykel: Ca 1700 SEK t/r på flyg & transfer. I mån av plats på flygplanet, boka i god tid.

Program

Dag 1 Ankomstdag

På morgon/ fm flyger du antingen från Stockholm eller Göteborg till München. Därifrån har vi transferbuss som tar oss till Val Gardena och hotellet där vi ska bo. Sen lunch och incheckning på hotellet vid ankomst. Under eftermiddagen hämtar vi ut cyklar, för test och inställning. Kanske hinner vi med en kortare provtur. På kvällen har vi vår första goda trerätters middag och efter denna har vi briefing och genomgång av helgen och kommande dags cykling.

Dag 2 MTB cykling i Dolomiterna

Frukost ca 08 tiden, och därefter samlar de olika grupperna ihop sig. Dagens turer startar äntligen vid ca 09:30 tiden! Nybörjare+ gruppen inleder med teknikkurs på förmiddagen. Lunch äter vi på restaurang uppe i bergen, och oftast samlas alla grupper för gemensam lunch. Vi är tillbaka från cyklingen vid 16:30 tiden, och Enduro/ Freeride kanske något längre. Innan middagen kanske du tar en bastu? Efter middag blir det briefing om morgondagens turer, sedan har vi möjlighet att se bilder från dagens cykling på storbildsskärm.

Dag 3 MTB cykling Sella Ronda

Idag cyklar vi vackra och klassiska höjdaren Sella Ronda! Frukost redan vid 07 tiden, för att vi ska hinna ge oss av vid 08:30. Rutten anpassas beroende på vilken grupp du tillhör, mer eller mindre downhill, antalet höjdmeter, etc. Oavsett grupp så blir detta en dag att minnas. Vi avslutar ca 17:00, och du kan vila upp dig innan ytterligare en välförtjänt trerättersmiddag ska avnjutas. Efter middag är det givetvis briefing om morgondagen, samt bildvisning från dagen på storbildsskärm.

Dag 4 MTB cykling i Dolomiterna

Idag planerar vi turerna efter hur benen mår, samt att vi ska få en tur som kompletterar de övriga dagarna. Hålltiderna är som vanligt preliminära. Vi har helgens avslutande middag ca 19:30, med efterföljande bildvisning för de som vill. Kanske pallar vi även med en tur på byns barer under den sena kvällen.

Dag 5 Hemresedag

Efter frukost går transfern någon gång under morgon/ förmiddagen. Därmed dags att säga hejdå till Val Gardena och Dolomiterna : (

Boende

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Du kan boka denna resa med flyg från Stockholm, Göteborg eller Oslo. Vi flyger till München och därifrån ingår transfer till/ från orten. Du kan även välja att ta dig till Val Gardena på egen hand, se mer info under fliken ”Priser & vad som ingår”

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Filtrera
1 - 5
Review for trails-camp
5/5
Dolomiterna när de är som bäst
Jag har gjort den här resan två år på raken. Det är en av de bästa semestrarna jag har haft på länge. Guiderna är bra på att anpassa cyklingen så att alla oavsett nivå får ut mkt av cyklingen. Det är otroligt vackert i Dolomiterna och älskar att cykla så jag kan inte tänka mig en bättre kombo än denna😁
Betyg
5
Avresedatum:
2017-08-27
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for trails-camp
5/5
Fantastisk resa!
Fantastiska dagar med mina härliga vänninor i vacker miljö. Grym cykling, jättebra guide och mycket god mat! Rekommenderas verkligen!
Betyg
5
Avresedatum:
2018-09-08
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for trails-camp
4/5
Wow!
Magiskt! Sjukt kul cykling, och ganska svår i vissa fall. Men vilken utveckling man gör dom där dagarna i backen! God mat och fint ordnat runt omkring! Inte mycket till uteliv där vi bodde men det är ju inte något man är där för kanske, eller ens orkar med efter några mil i Dolomiterna! Vi hade superbra väder när vi var där men jag vet att året efter så var det lite snö o sånt o det känns ju skönt att vi slapp det :) Är inte säker på datumet när vi åkte men det kanske inte är superviktigt.
Betyg
4
Avresedatum:
2017-08-12
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja