fbpx

Dolomiterna – Enduro MTB från väst till öst

Mountainbikeresa i Dolomiterna - Enduro MTB från väst till öst - 6 dagar/ 5 nätter

Vi utforskar en av världens mest spektakulära bergskedjor under 4 dagars magisk singletrack/ Enduro mountainbike cykling, när vi korsar Italienska Dolomiterna från väst till öst.
Dolomiternas unika bergslandskap, med sina spektakulära toppar och vertikala bergväggar, står i kontrast till vackra skogar och alpina ängar på lägre höjd. En unik miljö som även har riktigt bra cykling.  På denna Mountainbikeresa ligger fokus på Enduro cykling, där vi cyklar merparten utför. Vi tar hjälp av kabiner/ liftar, följebil som kör oss vissa sträckor, samtidigt som vi givetvis även får kämpa vissa partier uppför. Vi har i snitt ca 3500 m utför varje dag, vilket ger oss totalt ca 12.000 – 14.000 höjdmeter utför totalt. Vi utgår ifrån byn Selva i Val Gardena där vi bor första natten. Vidare genom Val di Fassa, Marmolada, Alleghe, Cortina d’Ampezzo, Tre Cime di Lavaredo och Sexten, innan vi är framme vid San Candido, där vi avslutar våra 4 cykeldagar. Härifrån tar vi transfer tillbaka till hotellet i Selva där vi bor sista natten.  Förutom bra cykling så får vi givetvis uppleva fantastiska bergsmiljöer, små trevliga byar, och 3 nätter på bergshyttor god mat och vin, och fantastiska vyer över Dolomiterna!

Svårighetsgrad på denna resa klassar vi som 5 på en skala från 1-5. Du ska vara duktig och van att cykla tekniska och trixiga stigar utför, samtidigt som du ska vara vältränad. Även om mycket cykling är utför så är det fysiskt krävande dagar på berget.

Ps! Passar inte datumen på denna resa? Är ni en grupp vänner på 5-7 personer så kan vi även arrangera resan på andra datum efter era önskemål.

Höjdpunkter

 • Ca 3 500 höjdmeter single tracks utför varje dag
 • Utforska de mest kända bergen i de fantastiska Dolomiterna
 • Boende på charmiga alphyttor när vi korsar Dolomiterna

Snabbfakta

Resans längd: 6 dagar / 5 nätter
Reseperiod: Utresa 10 juli, hemresa 15 juli
Svårighetsgrad:
5
Boende:
Typ av resa: Cykelresor med guide
Prisexempel: Från kr
Måltider: Frukost & middagar

Priser per person i SEK

Obs! Priserna är baserade på att vi blir en grupp om minst 5 personer, max 7 personer.

 Angivna priser är per person och inkluderar
 • Flyg Sverige – München tur/ retur (alternativt kan du ordna ditt eget flyg & transfer om du önskar)
 • Flygplatstransfers
 • Boende två nätter på hotell i Selva i 2- eller 3 pers rum inkl. frukost
 • Boende tre nätter på alphyttor i flerbäddsrum
 • Trerätters middagar exkl. dryck alla kvällar.
 • Minibusstransfers enligt programmet
 • Medföljande cykelguide från EverTrek (svensk- eller engelsktalande)

Ingår inte

 • Cykeltransport på flyg- & transfer, ca 1 400 SEK totalt, tur/ retur
 • Ev. cykelhyra, men vi rekommenderar att du tar med egen cykel
 • Liftkort, ca 140 EUR för 4 dagar
 • Luncher
 • Dryck till mat
 • Bagagetransporter till hyttorna. (Du tar med dig det viktigaste för övernattning i din ryggsäck. Tvättmöjlighet finns på en av hyttorna)
 • Övrigt ej nämnt under inkluderat

Program

Dag 1 Ankomst till Val Gardena

Flyg från Stockholm eller Göteborg till München. Här blir ni hämtade med minibuss som tar er upp till Dolomiterna och byn Selva di Val Gardena. Under eftermiddagen blir det briefing om kommande dagar, vi går igenom våra cyklar, utrustning m.m. Dagen avslutas med en god middag på vårt hotell i Val Gardena.

Dag 2 Val Gardena & Val di Fassa

Vår första dag på cykel inleds lugnt ner till byn Ortisei. Härifrån börjar äventyret längs Val Gardenas fantastiska single tracks som tar oss vidare ner till Val di Fassa. Senare på eftermiddagen tar vi kabinbanan högt upp på berget igen, samt ca 500 höjdmeters klättring på cykel innan vi når alphyttan belägen på ca 2500 m med fantastisk utsikt mot Marmolada glaciären. Här tillbringar kvällen med rejäl middag och en god natts sömn.

Dag 3 Alleghe & Rifugio Averau

Ny dag och nya bra stigar med ca 3500 m utför, varvat med några mindre klättringar : ) En grym single track på ca 2400 höjdmeter får vi njuta och kämpa med under hela 2 timmar innan vi har kommit ner till byn Alleghe. Härifrån tar vi oss upp på stigarna på ikoniska berget Monte Civetta. Sista rejäla åket för dagen tar oss ner till dalen där vår följebil möter upp oss för en kort transfer. Sedan en kabin som tar oss upp till hyttan där vi ska bo inatt, hyttan som förutom panoramavyer mot Cortina d’Ampezzo även erbjuder en fantastisk vinlista och mat.

Dag 4 Cortina d’Ampezzo

För de som har pigga ben finns idag möjlighet att innan frukost ta en halvtimmes mix mellan cykling/ hike upp till Rifugio Nuvolau, som är Dolomiternas äldsta bergshytta med 360 graders panoramavyer över de mäktiga bergen! Efter en Cappucino blir det tekniskt utför ner till frukosten. Alternativet är att du börjar dagen lite lugnare med frukost, sedan en fantastisk tur utför som tar oss till Cinque Torri, berget namngivet efter sina 5 torn. Härifrån får vi trampa på för att klättra uppåt, innan vi tar en episk singletrack ner till Cortina d’Ampezzo. Självklart hinner vi ta en sväng längs huvudgatan i Cortina innan vi tar en kabin som leder oss till dagens sista åk. Vi avslutar med en lift upp till den familjeägda trevliga hyttan som ikväll bjuder på lokal hemlagad middag.

Dag 5 Tre Cime/ Drei Zinnen och Sexten

Efter en stadig frukost tar vi en stig ner till huvudgatan, där en följebil kör oss till upp till ”Tre Cime di Lavaredo”, eller Drei Zinnen som berget också heter. Berget med sina tre karakteristiska toppar som sträcker sig brant upp mot skyn, är en av de mest kända bergsgrupperna i alperna. En stor, teknisk singletrack med fantastiska panoramavyer tar oss nu 1300 m nerför berget! Väl nere väntar följebilen som kör oss in i Sexten dalen. Resten av dagen kör vi bra downhill på Sexten området. En riktigt bra avlutning på cykeldagarna i Dolomiterna om vi får säga det själva. Vi rullar sedan ner till den mycket vackra byn San Candido. En välförtjänt after-bike öl unnar vi oss givetvis innan minibussen kör oss tillbaka till vårt hotell i Selva di Val Gardena.

Dag 6 Hemresa

Idag blir det transfer till Münchens flygplats för hemresa till Skandinavien.

Boende

Boende två nätter på hotell i Selva di Val Gardena, & tre nätter i Rifugio (alphyttor). Obs! Nätterna i hyttor sover du i flerbäddsrum som delas med andra gäster.

Dolomiterna - Enduro MTB från väst till öst - 6 dagar/ 5 nätter

NattOrt Boende
Natt 1Selva di Val Gardena hotell ***
Natt 2Nära CanazeiAlphytta
Natt 3Nära Cinque TorriAlphytta
Natt 4Nära Monte CristalloAlphytta
Natt 5Selva di Val Gardena hotell ***

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Du kan boka denna resa med flyg från Stockholm eller Göteborg. Vi flyger till München och därifrån ingår transfer till/ från orten. Du kan även välja att ta dig till Val Gardena på egen hand, se mer info under fliken ”Priser & vad som ingår”

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Vi har ännu inte fått några omdömen för denna resan.