fbpx

Gran Canaria

Vandringsresor på Gran Canaria – 8 dagar

Gran Canaria erbjuder en unik vandringsupplevelse med sandstränder, vitkalkade byar, lummiga skogar, tropiska planteringar och torra vulkaniska bergskedjor.

Veckan inleds i Agüimes där du bor på en gammal gård som renoverats om till trevligt boende. Du kommer sedan att vandra vid Guayadeque ravinen och Gran Canarias högsta topp Pico de las Nieves. Därefter blir din bas för de närmaste dagarna byn Tejeda i mitten av ön. En klar dag kan du njuta avutsikten över bergen och ut till Teneriffa i fjärran. Passa på att besöka marknaden i byn.

Veckan avslutas med två nätter i Puerto de las Nieves där du bland annat vandrar Camino Real med fantastiska panoramavyer över dalen.

Under veckan bor du sju nätter på handplockade genuina hotell i trevliga byar. Vi inkluderar givetvis bagagetransporter vid boendebyten, detaljerade kartor och vandringsbeskrivningar, samt 24h jourtelefonnummer. Även privat transfer från och till flygplatsen ingår i resan. Så allt du behöver göra är att slappna av och njuta av ditt vandringsäventyr!

Höjdpunkter

 • Vandring ovan molnen med storslagna vyer
 • Välj mellan utmanande vandringar eller vandringar av medelsvår karaktä
 • Charmiga familjedrivna hotell och pensionat med bra lägen

Snabbfakta

Resans längd: 8 dagar / 7 nätter
Reseperiod: Valfri avresedag under perioden 1/1-31/12
Svårighetsgrad:
Utmanande vandringar. Genomsnitt 5-7 h/ 12-20 km/ 500-1000 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
4
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 7,650 kr
Måltider: Frukost

Priser per person i SEK

Resan kan genomföras under perioden 01 januari – 31 december, med valfri ankomstdag.

8 dagar / 7 nätter Från 7,650 kr Boka din resa

Period Dubbelrum 4 pers (2st dubbelrum) Trippelrum Enkelrum*
2023-10-01 2024-03-26 9,100 kr 8,000 kr 8,200 kr 11,800 kr
2024-03-27 2024-07-25 8,750 kr 7,650 kr 7,750 kr 12,000 kr
2024-07-26 2024-08-26 9,100 kr 8,000 kr 8,200 kr 11,800 kr
2024-08-27 2024-09-30 8,750 kr 9,100 kr 7,750 kr 12,000 kr
2024-10-01 2025-01-31 9,300 kr 8,200 kr 8,350 kr 12,750 kr
Boka din resa
Angivna priser är per person och inkluderar:
 • Boende 7 nätter inkl. frukost
 • Transfer från flygplatsen till första boendet
 • Transfer från sista hotellet till flygplatsen
 • Bagagetransporter vid hotellbyten
 • Transporter till/ från vandringar enligt programmet
 • Mobilapp med reseinformation på engelska:
  • Digitala kartor
  • Praktisk information
  • Vandringsbeskrivningar
 • 24 h jourtelefon vid akuta ärenden
Ingår inte
 • Flygresa till/ från resmålet
* Enkelrumspriser
 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter.
Tillval
 • Printade kartor & vandringsbeskrivningar: 400 SEK
 • Eventuella extra hotellnätter kan bokas. Kontakta oss för prisuppgifter.

Program

Dag 1 Ankomst till Gran Canaria

Taxi transfern som är inkluderad tar dig till Agüimes som ligger på den sydöstra delen. Boendet är en före detta gård som nu är ombyggt till charmigt boende.

Dag 2 Vandring Guayadeque ravinen – 10 km

Efter en god frukost får du en kort transfer till veckans första vandring. Du vandrar idag Guayadeque ravinen, som är den största ravinen på Kanarieöarna. Längs sluttningarna finner man t.ex. vallmo, palmer, tallar, kaktusar och kanariefåglar. Det finns även gamla grottor som de första invånarna på Kanarieöarna en gång bodde i. En härlig dags vandring som är relativt lätt. 10 km, +350 m, -800 m

Dag 3 Från Aiguimes till Tejeda – 19 km (17km, 12km)

Idag finns tre vandringar av olika längd att välja på när du ska gå till Tejeda. Det längsta alternativet är från La Caldera de los Marteles, som först går vid en krater med imponerande utsikt över Agaete dalen. Du kan också korta denna sträcka 2 km och följa en stig till Gran Canarias högsta topp Pico de las Nieves med hänförande utsikt. Tredje och kortaste alternativet börjar uppe på Pico de las Nieves och sedan är det övervägande vandring utför tills du når Tejeda, 19 km (17 km, 12 km), +600 m (400 m, 150 m), -900 m

Dag 4 Vandring Tamadabas nationalpark - 13,5 km

En av veckans absolut vackraste vandringar går längs Altavista åsen, vid kanten av Tamadabas nationalpark på en stor slocknad krater. Du vandrar högt upp i solen med molnen under dig och vidsträckt utsikt hela vägen till Teneriffa! Efter vandringen har du tid att besöka platser i Tejeda, t.ex. botaniska trädgården eller etnografiska museet. När kvällen kommit njuter du av solnedgången från hotellets takterrass, med silhuetten av Bentayga toppen i bakgrunden. 13,5 km, +425 m, -375 m

Dag 5 Vandring Roque Nublo – 13 km

Dagens vandring korsar underbar brant terräng runt Roque Nublo, som är en klippformation som ”balanserar” på kanten på en höjd. Vandringen startar direkt från hotellet. Efter ca 1km på asfalt, vandrar du branta stigar sicksack upp mot Roque Nublo. Berget har vulkaniskt ursprung blickar ut över kraftigt eroderade raviner. Du vandrar sedan ner genom en lugn skog tills du når ett pass varifrån du tar buss tillbaka till Tejeda. 13 km, +840 m, -460 m

Dag 6 Från Tejeda till Agaete – 16 km

Idag lämnar du Tejeda för att komma till Agaete. Vandringen dit börjar uppför, ca 450 m/ 4 km tills du kommer till La Cruz de Tejeda. Längs en ås med imponerande utsikt över havet når du som högst 1715 m i närheten av Galdar. Därefter börjar vandringen utför längs en ås omgiven av betande får, gårdar, mm. Slutligen når du Fagajesto, där du kan ta en kaffe medan du väntar på transporten som tar dig sista biten till Puerto de las Nieves. 16 km, +700 m, -1300 m

Dag 7 Vandring Camino Real via Mirador Vuelta – 10 km

Dagen inleds med en kort transport till byn San Pedro. Här vandrar du upp längs Camino Real till Montaña Bibique med fantastisk utsikt över Agaete dalen. Du vandrar vidare tills du når nästa vackra utsiktsplats ”Mirador Vuelta de la Paloma”. 16 km, +500 m, -650 m

Dag 8 Avresedag

Transfer till flygplatsen är inkluderad. Därefter är resan med oss avslutad för denna gången

Boende

På denna vandringsresa bor du på tre genuina boenden.

Gran Canaria vandring 8 dagar / 7 nätter

NattOrtBoende
Natt 1AgüimesHotell ***
Natt 2AgüimesHotell ***
Natt 3Tejeda Hotell ***/ ****
Natt 4Tejeda Hotell ***/ ****
Natt 5Tejeda Hotell ***/ ****
Natt 6Puerto de las Nieves Hotell ***/ ****
Natt 7Puerto de las Nieves Hotell ***/ ****

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Flyg Flyg till Gran Canaria. Man kan även köpa flygstol av någon av de stora charterbolagen, ex. Apollo, Ving eller liknande.

Transfer

Transfer Privat transfer från och till flygplatsen är inkluderat i resans pris.

Lokaltransporter

 Lokaltransporter Privat transfer ingår.

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Filtrera
1 - 5
Review for gran-canaria
4/5
Vandring på Gran Canaria
Logistik och service fungerade mycket bra. Hotellpersonal och taxichaufförer var alla väldigt serviceinriktade. Bra boendena. Vandringarna var krävande, både uppför och nerför var det emellanåt rejält brant. Tidsangivelserna för vandringarna var i underkant. Första dagen gjorde det att vi missade den överenskomna tiden för taxin. Kartor och vandringsanvisningar fungerade bra, förutom att appen inte fick kontakt med mobilnätet på ett par ställen. Kvinnan på hotellet i Tejeda föreslog buss eller taxi de första 4 km till Cruz de Tejeda på vandringen mellan Tejeda och Fajageste, mycket bra
Betyg
4
Avresedatum:
2024-02-12
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for gran-canaria
4/5
Mycket upp och ner på Gran Canaria !
Spännande och omväxlande turer Alla Transfer fungerade bra, boende överlag bra, roligt med små familjära boenden, dock ej alternativ lägenhet i Tejeda Alla uppgifter och information i kartorna är inte aktuella och uppdaterade, kartorna ibland otydliga och på många ställena var markeringarna borta. Vi träffade holländare med motsvarande material hade bättre kartor och material. Förslag: lägg om sista turen från Tejeda till Puerto de las Nieves (sista biten med asfalt) eller byt mötesplats ner till Puerto de las Nieves. Inte roligt att gå på asfalt så långt.
Betyg
4
Avresedatum:
2022-01-15
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for gran-canaria
4/5
Vandring Gran Canaria
Började mindre bra med att taxin inte kom och hämtade oss på flygplatsen. Själva rutten och boenden var bra upplagt och alla andra transporter fungerade bra. Vandringslederna är mycket varierande både i miljö och svårighetsgrad. Pga Corona och mindre turister var det emellanåt svårt att hitta stigarna då de växt igen.
Betyg
4
Avresedatum:
2021-02-27
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for gran-canaria
5/5
Vandring på Gran Canaria
Detta är en mycket vacker vandring som innehåller en blandning av natur och kultur med guanchernas grottor, gamla spanska städer och byar samt vackra landskap med utsikt över dalar med mandelblomster och havet i bakgrunden. Det var också bra och kul att använda kartor tillsammans med en vandringsapp.
Betyg
5
Avresedatum:
2018-12-26
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja