fbpx

Vinvandring i Provence

Vandra i Provence bland vackra vingårdar

Välkommen till Provence! Ge dig ut på en härlig vandring genom Provences berömda vinodlingar. Resan startar i Avignon, Unescos världsarv, och avslutas i den medeltida staden Vaison la Romaine, med möjlighet att vandra upp till berget Le Mont Ventoux. Du besöker även Chateauneuf du Pape, södra Frankrikes mest prestigefyllda vinby, där druvor har odlats i 850 år. Påvarna förde vinstockarna till detta område på 1300-talet och tack vare de fantastiska odlingsförhållandena har många världsberömda och uppskattade årgångar producerats. Det bästa sättet att upptäcka dessa vingårdar är till fots.

Du vandrar mellan vinrankorna från en gård till nästa, som har drivits av samma familjer i generationer. Du passerar genom Séguret och Gigondas, två medeltida byar som ligger högt över Rhône-dalen, inramade av oändliga hav av berömda vingårdar. Från Gigondas vandrar du vidare till Dentelles de Montmirail, den lilla kalkstensbergskedjan som reser sig högt och trotsigt över Rhônedalen. Du vandrar sedan mot foten av Mont Ventoux, genom fruktträdgårdar och vingårdar, med extraordinära panoramautsikter och en stor variation i landskapet. Mont Ventoux är med sina 1912 meter den högsta toppen i Provence. Dess anmärkningsvärda silhuett målar bakgrunden till denna natursköna del av Provence.

Höjdpunkter

 • Vandra genom berömda vingårdar i Chateauneuf du Pape
 • Fantastiska utsikter över Mont Ventoux, Provence högsta berg
 • Bo i de pittoreska byarna Séguret, Le Barroux och Vaison la Romaine
 • Vandra vid foten av Dentelles de Montmirail

Snabbfakta

Resans längd: 8 dagar/ 7 nätter
Reseperiod: Resan går att genomföra mellan 1/3 till 15/11
Svårighetsgrad:
”Medel” vandringar. Genomsnitt 4-5 h/ 10-15 km/ 300-700 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
3
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 11,350 kr
Måltider: Frukost och en middag

Priser per person i SEK

Resan kan genomföras från 1/3 till 15/11

8 dagar/ 7 nätter Från 11,350 kr Boka din resa

Period Dubbelrum 4 pers (2st dubbelrum) Enkelrum*
2024-03-01 2024-03-30 12,350 kr 11,350 kr 18,000 kr
2024-04-01 2024-04-30 12,800 kr 11,750 kr 18,600 kr
2024-05-01 2024-09-30 12,350 kr 11,350 kr 18,000 kr
2024-10-01 2024-11-15 12,350 kr 11,350 kr 18,000 kr
Boka din resa

Angivna priser är per person och inkluderar: 

 • Boende 7 nätter
 • Frukost
 • Trerätters middag – kväll 5
 • Transfer från Avignon till Châteauneuf-du-Pape – Dag 1
 • Transfer från Châteauneuf-du-Pape till Séguret – Dag 3
 • Bagagetransport samtliga dagar
 • Detaljerade Roadbooks på engelska:
  • Resmålsinformation
  • Praktisk information
  • Detaljerade vandringsbeskrivningar dag för dag
  • Inlogg till mobilapp med digitala kartor
 • Jourtelefon

Ingår inte: 

 • Luncher och middagar (förutom den middag som ingår 5e kvällen)
 • Entréavgifter till museer
 • Försäkring

Enkelrumspriser: 

 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter

Tillval

 • 6st trerätters middagar: 3260 sek
 • Extra hotellnätter: kontakta oss för prisuppgifter

Program

Dag 1 Ankomstdag

Välkommen till Avignon! En vacker medeltida stad med små kullerstensgator, sitt berömda påvepalats och bron St Benezet. Klockan 16:30 går din transfer till Chateauneuf du Pape, där du ska spendera resten av kvällen och natten.

Dag 2 Vandring runt Châteauneuf du Pape - 7 km

Idag utforskar ni Châteauneuf du Pape och dess berömda vingårdar. Châteauneuf du Pape valdes som sommarresidens för påvarna i Avignon, komplett med ett slott byggt på toppen av en kulle, idag bara en uppsättning ruiner från vilket utsikten sträcker sig långt in i horisonten. Det var påvarna som planterade vinstockarna här på
1300-talet och gjorde viner som har varit berömda i århundraden. Idag ger du dig ut på en fantastisk rundvandring inom hjärtat av Châteauneuf-appellationen och går längs jordbruksvägar mellan vingårdarna Vaudieu, Nalys och Solitude vingårdar, alla hundraåriga och alla glada att dela sin savoir faire med dig under en vinprovning. De röda vinerna är djupa och starkt kryddade, medan de vita har toner av mandel, kryddor och kaprifol. På eftermiddagen har du egen tid, antingen går du till slottsruinerna eller så ger du dig ut på en 3 timmar lång vinresa med en lokal vinexpert. (Kan bokas som tillval)
7 km, + 100 m, – 100 m

Dag 3 Vandring runt Châteauneuf du Pape - 11 km

Idag vandrar du genom vinrankorna, längs stigar fyllda med röda stenar som avlagrades här för 15 000 år sedan, i slutet av den senaste istiden. De absorberar värmen under dagen och avger den under natten, vilket håller en konstant värme i vingårdarna och hjälper till att producera kraftfulla och kryddiga rödviner. Vi rekommenderar även att du passerar den berömda egendomen Château Mont Redon. Även idag har du eftermiddagen fri i den vackra byn Chateauneuf du Pape. Vandra från en vinbutik till nästa hela vägen till slottet eller njut av en halvdags vinresa! På eftermiddagen får du transfer till Séguret, där du spenderar resten av kvällen och natten.
11 km, + 150 m, – 150 m

Dag 4 Vandring från Séguret till Vacqueyras - 17 km

Från Séguret vandrar du längs lugna jordbruksvägar över Rhônedalen till Gigondas, världsberömt för sitt goda röda vin. Från Gigondas fortsätter vandringen upp för att få en närmare vy över de spektakulära Dentelles de Montmirail, en riktig vacker och bra område för promenader och vandringar. Till sist vandrar du ner till Vacqueyras, som också är känt för sitt vin.
17 km, + 350 m, – 450 m

Dag 5 Vandring från Vacqueyras till Le Barroux - 15 km

Idag fortsätter vandringen genom vilda sluttningarna till ruinerna av en kyrka, bredvid gamla grottbostäder. Därifrån tar du dig ner till Beaumes de Venise, där du kan njuta av ett glas Muscat. Sedan fortsätter du till Le Barroux, en liten by på en kulle som kröns av ett slott från 1100-talet.
Kvällen och natten spenderas i Le Barroux, middag ingår.
15 km, + 420 m, – 250 m

Dag 6 Vandring från Le Barroux till Malaucène - 13 km

Idag närmar du dig Mont Ventoux, med dess gigantiska silhuett som bakgrund för din vandring. Genom skuggiga stigar av tallar och cederträd når du Piaut-kapellet, där lokalbefolkningen klättrade upp i perioder av torka för att be om regn. Härifrån vandrar du nedför pilgrimsleden till Malaucène.
Alternativ rutt: Denna vandring tar dig in i hjärtat av Mont Ventoux, genom dess tätt skogsklädda nordsluttningar, långt från de upptrampade
turistvägarna. Längs en skogsväg 400 meter ovanför byn har du utsikt långt in i Barroniesbergen i norr, innan du når ett kapell på en platå (utmärkt picknickplats). Vandringen fortsätter ner till de små byarna på slätterna och sedan tillbaka till Malaucène via lugna landsvägar, fyllda med tryffel-ekplantager och fruktträdgårdar av alla slag.
13 km (17 km), + 500 m (+ 400 m), – 500 m (-400 m)

 

Dag 7 Vandring från Malaucène till Vaison la Romaine - 18 km

Från Malaucène vandrar du norrut på timjan- och rosmarindränkta kullar till den högt belägna, autentiska byn Le Crestet. Efter att du utforskat denna lilla pärla fortsätter vandringen till den gallo-romerska byn Vaison la Romaine. Här rekommenderar vi att du besöker den största arkeologiska utgrävningen
i Frankrike.
18 km, + 400 m, – 280 m

Dag 8 Utcheckning och hemresa

Vi på EverTrek hoppas du haft en fantastisk resa!
På återseende.

 

Boende

Du kommer under resan bo på utvalda två och tre-stjärniga hotell.

8 dagar/ 7 nätter

Natt 1Chateauneuf du PapeB&B
Natt 2Chateauneuf du PapeB&B
Natt 3SéguretHotell **/***
Natt 4VacqueyrasHotell ***
Natt 5Le BarrouxHotell ***
Natt 6MalaucèneHotell ***
Natt 7 Vaison la RomaineHotell **/***

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Närmsta flygplatsen att flyga till är Marseille flygplats (MRS)

Tåg

Tåg från Marseille till Avignon, ca 30 min

Buss

Buss från Marseille till Avignon, ca 30 min

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Vi har ännu inte fått några omdömen för denna resan.