fbpx

Capri, Ischia & Procida

Vandringsresor Capri, Ischia och Procida – 8 dagar

Under denna vandringsvecka besöker du Neapelbuktens verkliga juveler: öarna Capri, Ischia och Procida. Du inleder veckan på Procida känt för sina färgglada hus och pittoreska vikar. Därefter vidare till Ischia, som kallas den gröna ön där växtligheten blandas med 600m höga berg av vulkaniskt ursprung. På Ischia gör du ett antal vackra och omväxlande vandringar: från det medeltida slottet, till grottor, genom skogar, längs öde stränder, genom fina historiska byar och fantastiska terrasserade vingårdar. Dessutom kan du vandra över ett antal slocknade vulkaner. De sista dagarna på denna ö-turné tillbringar du på den världskända ön Capri som till skillnad från de andra öarna består av kalksten. På Capri finns de världsberömda klippformationerna Faraglioni. Ta del av ”la dolce vita” när du kryssar runt bland fantastiska villor från romartiden. Vandringarna är av lätt karaktär och du kommer ha tid att njuta mat, dryck och bad. Under veckan bor du på charmiga hotell med mycket karaktär.

Höjdpunkter

 • Besök de tre fantastiska öarna Capri, Ischia och Procida under samma vecka
 • Behagliga, lätta vandringar med fantastiska vyer
 • Boende på charmiga hotell med mycket karaktär
 • Kulinariska middagar på de små restaurangerna i hamnarna

Snabbfakta

Resans längd: 8 dagar / 7 nätter
Reseperiod: Valfri avresedag under perioden 15/3 - 31/10
Svårighetsgrad:
Mycket lätta vandringar. Genomsnitt 2-3 h/ 5-8 km/ 0-200 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
1
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 8,950 kr
Måltider: Frukost & 1st middag

Priser per person i SEK

Resan kan genomföras under perioden 15 mars – 31 oktober, med valfri ankomstdag.

8 dagar / 7 nätter Från 8,950 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2024-03-15 2024-03-24 8,950 kr 12,500 kr
2024-03-25 2024-04-30 9,650 kr 13,700 kr
2024-05-01 2024-05-31 10,100 kr 14,200 kr
2024-06-01 2024-06-27 11,150 kr 15,800 kr
2024-06-28 2024-07-31 11,750 kr 16,650 kr
2024-08-19 2024-08-31 13,350 kr 20,050 kr
2024-09-01 2024-09-12 11,750 kr 16,650 kr
2024-09-13 2024-09-30 10,100 kr 14,200 kr
2024-10-01 2024-10-31 8,950 kr 12,500 kr
Boka din resa
Angivna priser är per person och inkluderar:
 • Boende 7 nätter
 • Frukost & 1st middag i Procida
 • Bagagetransporter vid hotellbyten
 • Transport från hamnen i Procida till hotellet t/r
 • Detaljerade vandringskartor
 • Detaljerade Roadbooks på engelska:
  • Resmålsinformation
  • Praktisk information
  • Detaljerade vandringsbeskrivningar dag för dag
 • GPX filer, för gps navigation i egen telefon eller gps
 • 24 h jourtelefon vid akuta ärenden
Ingår inte
 • Flygresa till/ från resmålet
 • Transfer till/ från flygplatsen
 • Båtbiljetter Neapel-Procida, Procida-Ischia, Ischia-Capri, Capri-Neapel. Totalkostnad för dessa båtbiljetter är ca 65 Euro per person. Biljetterna köper du på plats.
* Enkelrumspriser
 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter.
Tillval
 • Privat transfer från och till Neapel eller Roms flygplatser. Kontakta oss för prisuppgifter.
 • Extra nätter i någon av byarna på Amalfikusten. Kontakta oss för prisuppgifter.

Program

Dag 1 Ankomst till Procida

Från hamnen i Neapel har du en kort båtresa till ön Procida. Vid ankomst får du transfer till ditt hotell. Njut en god fiskrätt på någon av de trevliga restaurangerna denna första kväll på din vandringsresa.

Dag 2 Vandring Procida – 7 km (10 km)

Efter frukost startar en vacker vandring för att upptäcka denna mest autentiska ö i Neapelbukten, med sina färgglada hus och idylliska fiskehamnar. Procida är såpass liten att det är möjligt att ”göra” hela ön på en dag. En av dagens höjdpunkter är den mycket pittoreska den lilla fiskehamnen i Corricella, med sin unika miljö och de färgade husen som användes vid filminspelningar för ”Il Postino”. Fortsätt längs den sydöstra kusten bland skogsklädda uddar och avsluta dagens vandring med ett dopp längs den stora sandstranden vid den charmiga lilla hamnen i Chiaiolella. Du har även god tid för att dricka ett glas på en servering innan du återvänder till hotellet. Den som fortfarande har energi kan förlänga vandringen och utforska den lilla ön Vivara, kopplat till Procida med en liten bro, endast avsedd för vandrare. 7 km (10 km), 3 h (4,5 h)

Dag 3 Från Procida till Ischia – 5 km

På morgonen kan du upptäcka den norra sidan av ön, eller om du inte hann igår, besöka den lilla ön Vivara. Eller så kopplar du bara av med en glass i hamnen innan du tar båten för en kort tur till ön Ischia, känd som den gröna ön. Låt den bokade taxin ta ditt bagage till hotellet, och du kan själv vandra runt lite i Ischias hamn och sedan vidare till det trevliga hotellet som du ska bo på. Hotellets restaurang har en spektakulär utsikt och passar utmärkt för kvällens middag. 5 km, 2,5 h

Dag 4 Kustvandring Ischia – 8 km (15 km)

Från ditt hotell går du ner genom gränderna över en bro till den gamla stadskärnan. Härifrån börjar vandringen längs öns vackra sydkust. Du går genom ett spektakulärt landskap med terrasserade vingårdar och fantastiska lavaskulpturer, med en fantastisk utsikt över Neapelbukten och Capri. Den första delen av vandringen går över klipporna, genom vingårdar och små byar. Du passerar den lilla byn Testaccio, där du går ner till den stora sandstranden i Marina dei Maronti. Precis bakom stranden finns flera smala dalgångar med varma källor, kända sedan romartiden. Passa på att ta ett dopp! Längs stranden fortsätter du till den charmiga fiskebyn Sant’Angelo, där du tar bussen tillbaka till hotellet 8 km (15 km), 3 h (5 h)

Dag 5 Vandring berg & vulkaner Ischia – 7 km (10 km)

Efter en kort tur upp i bergen med buss, börjar dagens vandring antingen i byn Fiaiano eller Fontana beroende på hur lång vandring du vill ha. Du hinner ta en god espresso innan du går upp till Monte Epomeo som är det högsta berget på ön. Därifrån vidare till Capo dell’Uomo. Du vandrar även genom skogsområden, längs vinodlingar och berg, med vidunderlig utsikt över havet. Du kommer sedan ner till den västligaste byn, Forio. Antingen avslutar du dagens vandring här, eller så kan du göra en liten extra tur till den mest intressanta slocknade vulkanen på ön, Fondo dell’Oglio. 7 km (10 km), 3,5 h (5 h)

Dag 6 Från Ischia till Capri – 9 km

På morgonen tar du båten till Capri, ön där redan de romerska kejsarna kom som turister, och som sedan dess aldrig förlorat sin glans. (Under högsäsong går båten direkt mellan öarna, under lågsäsong via Neapel). Efter incheckning på hotellet i det mindre turistiga Anacapri, kan du ta ”funicolaren” – stolliften upp till öns högsta berg Mount Solaro, med fantastisk utsikt över ön, Neapelbukten, Salerno och Amalfikusten. Gå ner till fyren vid västra delen av ön, där du kan njuta av det klara vattnet i havet. Vandringen fortsätter sedan längs kusten och slutar vid den världsberömda ”Grotta Azzurra” – Blå Grottan 9 km, 4 h

Dag 7 Vandring Capri – 10 km

Veckans sista vandringsdag går på den kändaste sidan av ön Capri, för att se de platser som har inspirerat så många genom århundradena, och som alltid lockat jet setet. Först går du genom ”Piazzetta” och de charmiga bakgatorna i Capri, sedan upp till ruinerna av en av de mest imponerande romerska villorna i området- Villa Iovis, med ett exceptionellt läge och vidunderlig utsikt. Du går vidare ner till södra delen av ön och vandrar vid ”Arco naturale” den naturliga bågen/bryggan. Det finns variationer av dagens vandring beroende på om du vill vandra en lång sträcka, eller frigöra tid till shopping eller avkoppling. På kvällen kan du välja mellan många romantiska restauranger. 10 km, 4,5 h

Dag 8 Avresedag

Efter frukost, tar du båten tillbaka till Neapel. Därifrån tar du dig vidare till flygplatsen, eller om du önskar så kan vi ordna extra nätters boende i någon av Amalfikustens byar.

Boende

Boende på *** stjärniga hotell. Boende inklusive frukost och 1st middag på Procida.

Vandring Capri, Ischia och Procida – 8 dagar

NattOrtBoende
Natt 1 ProcidaHotell ***
Natt 2 ProcidaHotell ***
Natt 3Ischiahotell ***
Natt 4Ischiahotell ***
Natt 5Ischiahotell ***
Natt 6Caprihotell ***
Natt 7Caprihotell ***

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Flyg Närmsta flygplats är Neapel, men du kan även flyga till Rom dit ett flertal flygbolag flyger. Du kan hitta lämpligt flyg under fliken ’Sök flygresa’.

Transfer

Transfer Det är möjligt att boka privat transfer från och till flygplatserna i Neapel eller Rom. Priset är beroende av antalet  resenärer i ert sällskap, samt tidpunkt för resan. Maila er förfrågan till oss i samband med bokning.

Lokaltransporter

 Lokaltransporter Från Rom tar ni tåget till Neapel, se Trenitalia. Därifrån tar du båt till Procida. Väl framme i hamnen ingår transport till hotellet.

 

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Vi har ännu inte fått några omdömen för denna resan.