fbpx

Bourgogne

Vinvandring - Vandringsresor i Bourgogne – 6 eller 8 dagar

Från Bourgogne kommer några av de mest kända vinerna i världen. T.ex. Côte de Nuits, från Chenove till Corgoloin, som producerar kraftfulla röda viner; och Côte de Beaune, från Aloxe Corton till Santenay, känt för sina fina röda viner och sina fylliga vita viner.

Landskapet är lätt kuperat längs vinodlingar och ekskogar, och med många pittoreska medeltida byar och historiska städer. Under veckan bor du bl.a. i regionhuvudstaden Dijon, och i Beaune som är Bourgognes vinhuvudstad.

Vandringarna är mellan 10–20 km per dag, i lätt kuperad terräng. Genomsnittlig svårighetsgrad är 2 av 5. I mitten av veckan har vi även lagt in en vilodag där du kan utforska Beaune. Man går längs vandringsleder, asfalterade vingårdsvägar och småvägar utan trafik.

Vi har även en kortare variant på denna resa; 6 dagar/ 5 nätter, där du startar i Dijon och avslutar i Beaune. Resan innehåller då 3 dagars vandring, samt en heldag i Beaune.

Höjdpunkter

 • De fantastiska vinerna och den goda maten
 • Lätta vandringar i ett trevligt landskap med historiska byar
 • Majestätiska slott, katedraler och kloster

Snabbfakta

Resans längd: 8 dagar / 7 nätter, 6 dagar / 5 nätter
Reseperiod: Valfri avresedag i perioden 1/4 - 31/10
Svårighetsgrad:
Lätta vandringar. Genomsnitt 3-4 h/ 7-12 km/ 200-400 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
2
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 7,550 kr
Måltider: Frukost & 2st middagar på 8 dagars resan

Priser per person i SEK

Resan kan genomföras under perioden 01 april – 31 oktober, med valfri ankomstdag.

6 dagar / 5 nätter Från 8,050 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2024-04-01 2024-10-31 8,050 kr 12,350 kr
Boka din resa

8 dagar / 7 nätter Från 13,050 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2024-04-01 2024-10-31 13,050 kr 19,750 kr
Boka din resa

Angivna priser är per person och inkluderar

 • Boende 5 eller 7 nätter
 • Frukost
 • 2st trerätters middagar exklusive dryck (! Gäller endast 8 dagars resan)
 • Bagagetransporter vid hotellbyten
 • Transporter/ transfer enligt beskrivning i programmet
 • Detaljerade vandringskartor
 • Detaljerade Roadbooks på engelska:
  • Resmålsinformation
  • Praktisk information
  • Detaljerade vandringsbeskrivningar dag för dag
 • Mobilapp med digitala kartor
 • 24 h jourtelefon vid akuta ärenden

Ingår inte

 • Flygresa till/ från resmålet
 • Transfer till/ från flygplatsen

* Enkelrumspriser

 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter.

Tillval

 • Vinprovning som bokas antingen dag 2 eller 3, pris per person: 320 SEK
 • 5st trerätters middagar exkl. dryck, pris person: 3000 SEK (6 dagar/ 5 nätter resan)
 • 5st trerätters middagar exkl. dryck, utöver de 2st middagar som redan ingår, pris person: 3070 SEK (8 dagar/ 7 nätter resan)
 • Extra natt i Dijon: 900 SEK per person
 • Extra natt i Beaune 950 SEK per person

Program

Dag 1 Ankomst till Dijon

Dijon erbjuder mycket att upptäcka och utforska, där hela staden nästan är som ett stort museum i sig. Ankommer du i god tid så rekommenderar vi gamla stadsdelen, eller Musée des Beaux Arts.

Dag 2 Från Marsannay till Gevrey-Chambertin - 9 km

Förmiddagen är vigd åt Dijon, där du har massor att välja bland, t.ex. Arkeologiska museet, Saint Annes kapell, eller någon trevlig uteservering. På tidig eftermiddag får du transfer till Marsannay-la-Côte, känd för sina roséviner. Härifrån vandrar du till mot Fixey, och du når senare Gevrey-Chambertin. Ikväll ingår middag på ditt 4 stjärniga hotell. 9 km

Dag 3 Från Gevrey-Chambertin till Nuits St. Georges - 14 km

Dagen vandring är en riktig Grand Cru dag! Den inleds med att du korsar några Grand Cru vingårdar på väg mot Morey Saint Denis. Vidare via byn Chambolle Musigny innan du är framme vid en av de mest berömda platserna i Bourgogne – majestätiska Château de Clos Vougeot, med sin vinkällare från 1100 talet. Under eftermiddagen kommer du till de världskända gårdarna: La Romanée, Romanée-Conti, Richebourg och la Tâche. 14 km

Dag 4 Från Nuits St. Georges till Beaune – 19 km

Idag tar du dig uppför längs sluttningarna till Hautes-Côtes de Nuits, där du får vacker utsikt över dalen. Idag passerar du flera pittoreska små byar såsom Magny-les-Villers och lilla Aloxe-Corton, känd för några av de bästa vita Bourgogne vinerna t.ex. Corton-Charlemagne. Du ankommer sedan Beaune där du kommer att tillbringa de två kommande nätterna. 19 km

Dag 5 Vilodag i Beaune

Idag har du en vilodag där du kan utforska Beaune helt i den takt du vill. Beuane har en mycket rik historia och arkitektoniskt kulturarv. Flanera längs de smala gatorna som tar dig tillbaka i tiden. Ett måste är ett besök på Hotel-Dieu, som faktiskt är ett gammalt sjukhus.

Dag 6 Från Beaune till Meursault – 10 km

Du lämnar Beaune genom vingårdar och går mot Pommard, känd för sina enastående viner. Du fortsätter mot vidare mot den charmiga byn Mersault, där vi rekommenderar dess vita viner. 10 km

Dag 7 Vandring Mersault – 20 km

Dagen som startar och slutar i Mersault tar dig bland annat via Blagny och Gamay och La Rochepot som har ett fantastiskt 1400 tals slott. Du vandrar sedan ner till byn Saint Aubin, vidare över Montrachet Grand Cru vinerna Chassagne-Montrachet och Puligny-Montrachet, innan du avslutar dagen i Mersault. 20 km

Dag 8 Avresedag

Efter frukost åker ni taxi till Beaune tågstation (ingår).

Boende

Boende på tre och fyra-stjärniga hotell. 

8 dagar / 7 nätter

NattOrtBoende
Natt 1Dijonhotell ***
Natt 2 Givrey-Chambertin hotell ****
Natt 3 Nuit Saint Georges hotell ***
Natt 4Beaunehotell ***
Natt 5Beaunehotell ***
Natt 6Mersaulthotell ***
Natt 7Mersaulthotell ***

6 dagar / 5 nätter

NattOrtBoende
Natt 1Dijonhotell ***
Natt 2 Givrey-Chambertin hotell ****
Natt 3 Nuit Saint Georges hotell ***
Natt 4Beaunehotell ***
Natt 5Beaunehotell ***

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Flyg Närmsta flygplats är Paris. Du kan hitta lämpligt flyg under fliken ’Sök flygresa’.

Transfer

Transfer Det är möjligt att boka privat transfer från och till flygplatsen. Priset är beroende av antalet resenärer i ert sällskap, samt tidpunkt för resan. Maila er förfrågan till oss i samband med bokning. Det är dock mycket smidigt att ta lokala transporter.

 

Lokaltransporter

Lokaltransporter Direkt från Paris flygplats tar du TGV (tåg) till Dijon. Se TGV

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Filtrera
1 - 5
Review for bourgogne
4/5
Pinot Noir
Mycket bra hotell och midagarna som vi betalt för innan höll genomgående mycket hög klass. Personalen var också trevliga och hjälpsamma. Kartorna var inte tillräcklit bra och detaljerade och "appen" var inte "överens" med kartan ibland! Man borde ha skyltar som det fanns för cyklisterna! Mycket nöjda totalt med resan som helhet. Mvh Stig och Anna-Karin
Betyg
4
Avresedatum:
202305
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for bourgogne
5/5
Härlig vandring
Precis som förra gången i Piemonte var det otroligt bra uppstyrt av EverTrek med team! Härlig vandring bland vinfälten i Bourgogne. Det var inga problem att hitta middagsställen, men rekommenderar att ta med matsäck för lunchställen var det ont om. Bra boenden och goda viner i mysiga små byar/städer. Om ni är i Beaune en dag så besök Hospices de Beaune som är ett fantastiskt museum!
Betyg
5
Avresedatum:
2023-05-01
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for bourgogne
4/5
Många vingårdar blev det…
Bra vandring. Första etappen var betydligt mer krävande med klättring i mycket krävande terräng. Det hade varit bra med en alternativ väg. Trevliga hotell med bra bemötande. Vid dagsetapp till Meursault saknades en stig genom terrängen jämfört med Gps-kartan. Vi förbeställde middagar för knappt 600kr/ kväll. Tyvärr motsvarade första middagen i Dijon inte alls pris ( 250kr på plats) eller förväntningar. Vore bättre med enbart bordsbokning utan förbeställd meny. Trevligt bemötande av lokal representant i Dijon och bra med ”nödtelefon” som vi hade användning av då bagaget ej kom fram en kväll.
Betyg
4
Avresedatum:
2022-06-15
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja