fbpx

Ring of Kerry

Ring of Kerry- det bästa av Irland

Grevskapet Kerry är inbäddat i sydvästra delen av Irland och anses vara en av de vackraste delarna av världen och är därför helt magiskt att upptäcka till fots. Landskapet bjuder på allt från dramatiska klippor till gyllene stränder, små byar, böljande ängar och karga bergslandskap. En av alla fantastiska saker med att vandra Ring of Kerry är att du kommer bort från folkmassor och får chansen att uppleva det ”riktiga” Irland och bor på charmiga Bed & Breakfast där frukost ingår.

Detta vandringsäventyr börjar i den berömda staden Killarney med sina tre magnifika sjöar. Du besöker Waterville som var ett av Charlie Chaplins favoritställen för fiske, samt har möjlighet att göra en avstickare till Skellig Island, ett av UNESCO världsarv. Helt enkelt en fantastisk vandringsvecka med något av de bästa som Irland har att erbjuda!

Höjdpunkter

 • Storslagen natur: dramatiska klippor, gyllene stränder, och böljande ängar
 • Upptäck små pittoreska byar
 • Upplev det ”riktiga” Irland, långt ifrån massturism
 • Kerry- ett av de vackraste landskapen på Irland

Snabbfakta

Resans längd: Resans längd: 8 dagar/ 7 nätter
Reseperiod: 15/3-15/10
Svårighetsgrad:
”Medel” vandringar. Genomsnitt 4-5 h/ 10-15 km/ 300-700 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
3
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 10,250 kr
Måltider: Frukost ingår alla dagar

Priser per person i SEK

8 dagar / 7 nätter Från 10,250 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2023-03-15 2023-10-10 10,250 kr 14,550 kr
Boka din resa
Angivna priser är per person och inkluderar:
 • Boende 7 nätter på Bed & Breafasts med eget badrum
 • Frukost (Full Irish breakfast)
 • Bagagetransporter vid hotellbyten
 • Mobilapp
  • Resmålsinformation
  • Praktisk information
  • Detaljerade vandringsbeskrivningar dag för dag
  • Digitala kartor
 • 24 h journummer
Tillval:
 • Extra nätter vid någon av platserna om så önskas
 • Bokning av transfer till/från flygplats, kontakta oss för prisuppgift
 • Printade kartor & vandringsbeskrivningar: 675 kr
Ingår inte
 • Flygresa till/ från resmålet
 • Transfer till/ från flygplatsen
* Enkelrumspriser
 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter.

Program

Dag 1 Ankomst till Killarney

Du anländer till Killarney, en stad omgiven av berg och sjöar i hjärtat av grevskapet Kerry. Värden/värdinnan för ditt boende kan också tipsa om pubar och restauranger och vad som händer lokalt.

Dag 2 Vandring från Killarney till Kenmare – 22 km

Dagens vandring börjar med att du blir körd ungefär 5 km utanför Killarney. Härifrån vandrar du genom Killarneys nationalpark och Esknamucky Glen. I nationalparken finns det chans att du får syn på Irlands röda rådjur som ser nästan ut som sagodjur. Övernattning i Kenmare.

Dag 3 Vandring från Kenmare till Sneem – 23 km

Tredje dagen tar dig från Kenmare till Sneem via Templenoe. Dagens vandring bjuder på stora variationer i landskapet. Du kommer gå längs Kenmare Bay som har en fantastisk utsikt över Beare halvön, för att senare under vandringen njuta av utsikten över Cahabergen.

Dag 4 Vandring från Sneem till Caherdaniel – 19 km

Från byn Sneem går du längs den gamla ”smörvägen” med siktet inställt mot den lilla byn Caherdaniel som en gång var hem för Irlands befriare, Daniel O’Connell. Du kommer ha en strålande utsikt över Atlanten under dagens rutt. Övernattning i Caherdaniel.

Dag 5 Vandring från Caherdaniel till Waterville – 16 km

Dagens vandring går från Caherdaniel med Waterville som slutmål. Rutten går längs kusten vilket erbjuder en strålande havsutsikt. Du kommer bland annat kunna se Skellige Islands och Ballinskelligs Bay. Natten spenderas i fiskarbyn Waterville.

Dag 6 Vandring från Waterville till Caherciveen – 24 km

Du börjar med biltransport en kortare sträcka till dagens startpunkt vid Mastergeehy. Härifrån vandrar du vidare till staden Caherciveen. Dagens promenad tar dig över spetsen av halvön med utsikt över Dingle halvön och Kenmare Bay i söder. Övernattning i Caherciveen.

Dag 7 Vandring från Caherciveen till Glenbeigh – 24 km

Resans sista vandringsdag går från Caherciveen som ligger på norra kusten av halvön till den lilla staden Glenbeigh. Dagens vandringsled följer en gammal 1700-tals väg och bjuder på en spektakulär utsikt över Dingle halvön. Du vandrar genom gamla brukssamhällen och din vandringsresa slutar i byn Glenbeigh.

Dag 8 Avresedag

Resan slutar efter att du avnjutit din frukost i Glenbeigh

Boende

Övernattning på boenden med Bed & Breakfast standard med eget badrum

Ring of Kerry 8 dagar / 7 nätter

NattOrtBoende
Natt 1KillarneyB&B
Natt 2KenmareB&B
Natt 3Sneem
B&B
Natt 4CaherdanielB&B
Natt 5WatervilleB&B
Natt 6CaherciveenB&B
Natt 7GlenbeighB&B

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Du kan flyga till Dublins flygplats och därifrån ta antigen tåg eller bus till Killarney. Det finns också flygplatser i Cork och Shannon varifrån du kan ta tåg eller bus till Killarney.

Lokaltransporter

Tåg till Killarney går att ta från de flesta större städerna på Irland. Tex tar tåget Dublin-Killnarey ca 3,15 timmar. För tidtabell och bokning av tågbiljetter se Irish Rail

 

Transfer

Du kan också boka privat transfer, kontakt oss för prisuppgift.

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Filtrera
1 - 5
Review for ring-of-kerry-vandring
4/5
Vandring Ring of Kerry på Irland

Vandringen började i Killarny. Alla B&B var av mycket hög kvalitet och låg mestadels bra i förhållande till leden. Vi kunde hitta matställen av acceptabel klass inom en kilometer från våra boenden. Vandringen var omväxlande med många fina utsiktspunkter ut över kringliggande landskap. Vandringen gick mestadels över öppet hedlandskap och passerade få byar. Höjdpunkter under vandringen var genom blommande Rododendron som växte vilt samt genom nationalpark med vild naturskog och ett spektakulärt vattenfall.
Sammanfattningsvis önskar jag att alla får möjlighet att göra vandringen.

Betyg
4
Avresedatum:
2023-05-18
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja