fbpx

Ring of Kerry

Ring of Kerry- det bästa av Irland

Grevskapet Kerry är inbäddat i sydvästra delen av Irland och anses vara en av de vackraste delarna av världen och är därför helt magiskt att upptäcka till fots. Landskapet bjuder på allt från dramatiska klippor till gyllene stränder, små byar, böljande ängar och karga bergslandskap. En av alla fantastiska saker med att vandra Ring of Kerry är att du kommer bort från folkmassor och får chansen att uppleva det ”riktiga” Irland och bor på charmiga Bed & Breakfast där frukost ingår.

Detta vandringsäventyr börjar i den berömda staden Killarney med sina tre magnifika sjöar. Du besöker Waterville som var ett av Charlie Chaplins favoritställen för fiske, samt har möjlighet att göra en avstickare till Skellig Island, ett av UNESCO världsarv. Helt enkelt en fantastisk vandringsvecka med något av de bästa som Irland har att erbjuda!

Höjdpunkter

 • Storslagen natur: dramatiska klippor, gyllene stränder, och böljande ängar
 • Upptäck små pittoreska byar
 • Upplev det ”riktiga” Irland, långt ifrån massturism
 • Kerry- ett av de vackraste landskapen på Irland

Snabbfakta

Resans längd: Resans längd: 8 dagar/ 7 nätter
Reseperiod: 15/3-15/10
Svårighetsgrad:
”Medel” vandringar. Genomsnitt 4-5 h/ 10-15 km/ 300-700 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
3
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 10,850 kr
Måltider: Frukost ingår alla dagar

Priser per person i SEK

8 dagar / 7 nätter Från 10,850 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2024-03-15 2024-10-10 10,850 kr 15,300 kr
Boka din resa
Angivna priser är per person och inkluderar:
 • Boende 7 nätter på Bed & Breafasts med eget badrum
 • Frukost (Full Irish breakfast)
 • Bagagetransporter vid hotellbyten
 • Mobilapp
  • Resmålsinformation
  • Praktisk information
  • Detaljerade vandringsbeskrivningar dag för dag
  • Digitala kartor
 • 24 h journummer
Tillval:
 • Extra nätter vid någon av platserna om så önskas
 • Bokning av transfer till/från flygplats, kontakta oss för prisuppgift
 • Printade kartor & vandringsbeskrivningar: 675 kr
Ingår inte
 • Flygresa till/ från resmålet
 • Transfer till/ från flygplatsen
* Enkelrumspriser
 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter.

Program

Dag 1 Ankomstdag

Du anländer till Killarney, en stad omgiven av berg och sjöar i hjärtat av grevskapet Kerry. Värden/värdinnan för ditt boende kan också tipsa om pubar och restauranger och vad som händer lokalt.

Dag 2 Vandring från Glenbeigh till Cahersiveen - 24 km

Denna dag börjar med en transport från Killarney till vandringens start i Glenbeigh och därifrån vandrad man längs halvöns norra stränder, till staden Cahersiveen. Du följer en gammal ”diligens-väg” från 1800-talet med spektakulära utsikter över Dinglehalvön. Här kommer du att passera genom gamla ödebyar som en gång var livliga centrum för aktiviteter och handel med passagerare på diligenserna. Övernattning i Cahersiveen.

24 km, + 555 m, – 643 m

Dag 3 Vandring från Cahersiveen till Waterville - 18 km

Från Cahersiveen har du en kort transfer till startpunkten vid Coars Cross. Härifrån kommer ni vandra till staden Waterville. Vandringen går över halvöns spets med utsikt norrut över Dinglehalvön och västerut över Kenmare Bay. Övernattning i Waterville.

18 km, + 653 m, – 789 m

Dag 4 Vandring från Waterville till Caherdaniel - 14,5 km

Från staden Waterville vandrar du runt och ovanför kusten till byn Caherdaniel. Här har du härliga kustvyer ut mot Skellig Islands och Ballinskelligs Bay längs vägen. Övernattning i Caherdaniel.

14 km, + 336 m, – 304 m

Dag 5 Vandring från Caherdaniel till Sneem - 17 km

Idag fortsätter vandringen från byn Caherdaniel och följer en gammal ”Butter road” till byn Sneem. Här är en fantastisk utsikt över Beara-halvön och ut mot Atlanten. Övernattning i Sneem.

17 km, + 533 m, – 547 m

Dag 6 Vandring från Sneem till Kenmare - 27 km

Dagen börjar med en transfer till Tahilla Church, strax utanför staden Sneem. Här vandrar du vidare till den berömda staden Kenmare, längs stranden av Kenmare Bay med utsikt över Beara-halvön och Caha Mountains. Övernattning i Kenmare.

27 km, + 733 m, – 734 m

Dag 7 Vandring från Kenmare till Killarney - 25 km

Dagens vandring går först genom Esknamucky Glen och Killarneys nationalpark till det magnifika Muckross House & Gardens – ca 5 km utanför Killarney. Efter att ha utforskat huset och trädgårdarna i Muckross vandrar ni vidare till Killarney där ni övernattar. Det här är en härlig vandring där ni har möjlighet att se eller höra några av Irlands inhemska kronhjortar när ni vandrar genom nationalparken.

25 km, + 853 m, – 823 m

Dag 8 Utcheckning och hemresa

Vi på EverTrek hoppas du haft en fantastisk resa!
På återseende.

Boende

Övernattning på boenden med Bed & Breakfast standard med eget badrum

Ring of Kerry 8 dagar / 7 nätter

NattOrtBoende
Natt 1KillarneyB&B
Natt 2KenmareB&B
Natt 3Sneem
B&B
Natt 4CaherdanielB&B
Natt 5WatervilleB&B
Natt 6CaherciveenB&B
Natt 7GlenbeighB&B

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Du kan flyga till Dublins flygplats och därifrån ta antigen tåg eller bus till Killarney. Det finns också flygplatser i Cork och Shannon varifrån du kan ta tåg eller bus till Killarney.

Lokaltransporter

Tåg till Killarney går att ta från de flesta större städerna på Irland. Tex tar tåget Dublin-Killnarey ca 3,15 timmar. För tidtabell och bokning av tågbiljetter se Irish Rail

 

Transfer

Du kan också boka privat transfer, kontakt oss för prisuppgift.

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Filtrera
1 - 5
Review for ring-of-kerry-vandring
4/5
Vandring Ring of Kerry på Irland
Vandringen började i Killarny. Alla B&B var av mycket hög kvalitet och låg mestadels bra i förhållande till leden. Vi kunde hitta matställen av acceptabel klass inom en kilometer från våra boenden. Vandringen var omväxlande med många fina utsiktspunkter ut över kringliggande landskap. Vandringen gick mestadels över öppet hedlandskap och passerade få byar. Höjdpunkter under vandringen var genom blommande Rododendron som växte vilt samt genom nationalpark med vild naturskog och ett spektakulärt vattenfall. Sammanfattningsvis önskar jag att alla får möjlighet att göra vandringen.
Betyg
4
Avresedatum:
2023-05-18
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja