fbpx

Smaragdrutten i Slovenien - Ljubljana till medelhavet

Cykla Smaragdrutten i Slovenien från Ljubljana till Piran vid medelhavet

Under denna resa cyklar du längs lugna vägar genom ett fantastiskt landskap. Du tar dig genom inlandet av Slovenien med sina magiska skogar och vackra slätter för att till slut nå den otroliga medelhavskusten. Denna resa kommer också bjuda både på mycket kultur och kulinariska upplevelser. Du kommer få chansen att ta del av den rika historien som har format detta land. Är du lite extra äventyrslysten så har du chansen att upptäcka två fantastiska grottsystem som båda är värda att besöka.

Höjdpunkter

 • Den vackra staden Ljubljana
 • Det otroligt vackra och sagolika landskapet
 • De mäktiga grottorna i Postonja

Snabbfakta

Resans längd: 8 dagar/ 7 nätter
Reseperiod: Valfri ankomstdag i perioden 1/4 - 12/10
Svårighetsgrad:
”Medel” cyklingar. Genomsnitt 30-65 km/ 300-700 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
3
Boende:
Typ av resa: Cykelresor på egen hand
Prisexempel: Från 10,700 kr
Måltider: Frukost

Priser per person i SEK

Resan kan genomföras i perioden 1/4– 12/10 med valfri ankomstdag.

8 dagar/ 7 nätter Från 10,700 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2024-04-01 2024-05-03 10,700 kr 14,700 kr
2024-05-04 2024-09-20 11,350 kr 15,750 kr
2024-09-21 2024-10-12 10,700 kr 14,700 kr
Boka din resa

Angivna priser är per person och inkluderar:

 • Boende 7 nätter
 • Frukost
 • Bagagetransport mellan boendena
 • Roadbook (vandringsbeskrivningar) i digital form i mobilapp
 • Digitala kartor i mobilapp
 • 24 h jourtelefon vid akuta ärenden

Ingår inte:

 • Flygresa till/från resmålet
 • Transfer till/från flygplatsen
 • Cykelhyra
 • Övrigt ej nämnt under vad som är inkluderat

* Enkelrumspriser:

 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter.

Tillval:

 • Cykelhyra: 1150 sek.  21 växlad touringcykel med handbromsar. Cyklarna är utrustade med  cykelväska (sidoväska), hjälm, samt ett reparations-kit och cykellås per rum.
 • Elcykel: 2940 sek. Cyklarna är utrustade med cykelväska (sidoväska), hjälm, samt ett reparations-kit och cykellås per rum.
 • Printade kartor och turbeskrivningar, pris 400 SEK, som ni får vid incheckning på första boendet.
 • Transfer från Ljubljanas flygplats 770 kr för  1-3 pers, samt 960 kr för 4-8 personer.
 • Extra hotellnätter i Ljubljana, Muggia eller Piran kontakta oss för prisuppgifter
 • Uppgradering av boendet första natten i Ljubljana, hotell centralt i gamla stan,  980 kr/person i dubbelrum, 1470 kr enkelrum.

Program

Dag 1 Ankomst till Ljubljana

Välkommen till Ljubljana, Sloveniens vackra huvudstad. Detta är  som sagt en mycket vacker stad som har mycket att erbjuda. Varför inte ta en promenad i den gamla stadskärnan eller besöka den mäktiga fästningen ovanför staden och sedan avsluta dagen med en drink vid stranden av Ljubljanica-floden.

Dag 2 Cykling från Ljubljana till Vrhnika – 39 km

Veckans första cykeldag bjuder på en lätt tur med start över de historiska och rikt skiftande slätterna som omger huvudstaden. Ljubljansko Barje var en gång en stor sjö som för 6000 år sedan torkade ur och lämnade efter sig ett otroligt mångsidigt landskap som nu är hem för några av Europas mest sällsynta former av fågel-, växt- och insektsliv.  Längs vägen kan du se resterna av världens högsta järnvägsviadukt. Om vädret tillåter så kan du ta ett välförtjänt dopp i Karst-sjön vid Podpec. Innan du slutligen når Vrhnik så rekommenderas du att stanna till vid Sloveniens tekniska museum, belägget i slottet Totra. Här finner du en intressant utställning av Titos bilar.
39 km, + 220 m, – 230 m

Dag 3 Cykling från Vrhinka till Postojna – 34 km

Idag cyklar du genom ett mer kuperat landskap, över mjuka kullar och på vackra skogsvägar. Cyklingen idag går på mindre trafikerade vägar som tar dig genom den slovenska landsbygden. Du kan stanna för en pic-nic lunch i Rakov Škocjans naturreservat där floden Rak har skapat en fantastisk ravin med otroliga landskapsformationer och grottan Postojna djupt in i hjärtat av kalkstensberget. Detta är det mest omfattande grottsystem i Slovenien, som täcker totalt 21 kilometer. Ett besök i grottan tar ca 1,5 timme och tar dig genom en sagovärld full av stora och färgglada stalaktiter och stalagmiter.
34 km; (44 km med Rakov Škocjan)  + 590 m, – 350 m

Dag 4 Cykling från Postonja till Stanjel/Kodreti – 42 km

Du kan börja dagen med en avstickare till det gamla Predjama-slottet, inklämd i en spricka halvvägs upp på en 123 meter lång klippa som sticker ut dramatiskt i omgivningen. Här höll den livliga och vågade riddaren Erasmus till och du kan lära dig mer om hur han lyckades hålla en hel en armé stången med hjälp av grottornas tunnlar. Kvällen och natten spenderas på ett mysigt gästhus i Stanjel.
42 km; (48 km med turen till Predjama-slottet), + 410 m, -790 m)

Dag 5 Cykling från Stanjel till Divaca – 48 km

Det första stoppet idag är den botaniska trädgården i Sezana. Härifrån tar du dig vidare till Lipicas lantgård där du kan besöka de vackra Lipizaner-hästarna. Lipica-hästarnas historia är nära kopplad till den spanska ridskolan i Wien. Ta en tur i med häst och vagn, se dem uppträda och besök dem på nära håll i deras stall. Det här blir en dag att kom ihåg. Om du har tid så kan du också besöka det ovanliga men mycket intressanta ”Krigsmuseet” som ligger i tornet i Lokev.
48 km, + 630 m, – 370 m)

Dag 6 Cykling från Divaca till Muggia – 38 km

Om du valde att hoppa över grottorna i Postonja eller om du tyckte det var så intressant att du vill besöka fler grottsystem så har du chansen idag. Du kan börja dagen med att besöka Skocjan-grottorna. Detta är ett mindre grottsystem men lika spännande att utforska. Detta grottsystem är listat som ett UNESCO:s naturmonument. Idag kan du också göra en avstickare till den italienska staden Trieste som en gång i tiden var en viktig hamnstad. Här kan du besöka stadens slott, katedralen och Piazza Unita, för att nämna några av de sevärdheter som finns. Muggia som ligger söder om Trieste är dagens slutmål, väl framme i denna mysiga stad så kan du njuta av en ”gelato” i den gamla stadskärnan eller koppla av på någon av stränderna.
38 km, + 280 m, – 700 m)

Dag 7 Cykling från Muggia till Piran – 37 km

Idag kommer du cykla på ett gammalt järnvägsspår  med fantastisk utsikt över den slovenska kusten. Under förmiddagen passerar du fashionabla semesterorten Portorož där du rekommenderas att stanna och äta lunch. Dagens och resans slutmål är den underbara venetianska lilla byn Piran.
37 km, + 320 m, – 330 m

Dag 8 Utcheckning och hemresa

Vi på EverTrek hoppas du haft en fantastisk resa!
På återseende.

Boende

Under resan bor du på utvalda 3 och 4-stjärniga hotell och B&B.

8 dagar/ 7 nätter

NattOrtBoende
Natt 1LjubljanaHotell ****
Natt 2VrhnikaHotell ***
Natt 3PostojnaHotell ****
Natt 4Štanjel B&B ***
Natt 5DivačaHotell ***
Natt 6MuggiaHotell ****
Natt 7PiranHotell ****

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Närmsta flygplatsen att flyga till är Ljubljana (LJU).

Buss

Buss från Ljubljana flygplats till centrum, ca 40 min.

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Vi har ännu inte fått några omdömen för denna resan.