fbpx

Cotswold Way

Cotswald Way - vandra genom pittoreska byar och typiskt engelskt landskap, från Chipping Campden till Bath

Denna vandring tar dig från Cotswolds charmigaste stad, Chipping Campden till klassiska Bath. Du kommer under din resa vandra genom typiskt engelskt landskap. Leden går över kullar med fantastisk panoramautsikt över Severn Vale, öppna ängar, genom bokskogar och förbi pittoreska byar med vitkalkade hus. Detta är en vandringsrutt med relativt utmanande sträckor, men det är väl värt då du får naturupplevelser som du sent kommer glömma! Inte nog med magisk natur: vägen kantas av många olika ställen att stanna vid för att äta och dricka gott. En pint kanske? Eller lite afternoon thé? Vandringen avslutas i den kända kurorten Bath med sina antika romerska bad – helt enkelt ett perfekt avslut efter sköna vandringsdagar.

Höjdpunkter

  • Den fantastiska naturen- gröna kullar, lummiga skogar och böljande fält.
  • Alla de pittoreska byar med mysiga ställen för en paus.
  • Bath med dess romerska bad.

Snabbfakta

Resans längd: Välj mellan 10 dagar/9 nätter, 9 dagar/8 nätter, 8 dagar/7 nätter
Reseperiod: 1/4-31/10
Svårighetsgrad:
Lätta vandringar. Genomsnitt 3-4 h/ 7-12 km/ 200-400 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
2
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 10,650 kr
Måltider: Frukost

Priser per person i SEK

Resan kan genomföras under perioden 1/4 – 31/10 med valfri ankomstdag

10 dagar/ 9 nätter Från 14,100 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2023-04-01 2023-10-31 14,100 kr 21,300 kr
Boka din resa

8 dagar / 7 nätter Från 10,650 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2023-04-01 2023-10-31 10,650 kr 16,250 kr
Boka din resa

9 dagar / 8 nätter Från 12,250 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Enkelrum*
2023-04-01 2023-10-31 12,250 kr 18,650 kr
Boka din resa

Angivna priser är per person och inkluderar:

  • Boende inkl. frukost
  • Bagagetransporter
  • Detaljerad roadbooks på engelska (information om området, praktisk information och vandringsbeskrivningar dag för dag).
  • GPX filer & app till mobiltelefon för navigation
  • 24 h jourtelefon vid akuta ärenden
  • Transport av ditt bagage alla dagar

Tillval
Boka in extra nätter på någon av de destinationer du besöker längs din vandring, kontakta oss för prisuppgift

Program

Cotswold Way, 10 dagar/9 nätter (8 vandringsdagar)

Dag 1 Ankomst till Chipping Campden

Vi rekommenderar att komma hit tidigt för Chipping Campden är en av Costwolds vackraste städer med anor ända från 1400-talet. Här finns mycket att upptäcka som de historiska trädgårdarna Hidcote Manor Garden och Kiftsgate. Du hittar också här kyrkan St James som är väl värt ett besök.

Dag 2 Chipping Campden till Stanton/Wood Stanway-16,8km/20 km

Du vandrar över Dover Hills som erbjuder en härlig utsikt över landskapet. Leden går genom orten Broadway där det finns många små mysiga caféer och Tea rooms med andra ord är detta en perfekt plats för lunch. När du har fyllt på dina energidepåer fortsätter du genom den engelska landsbygden med målet Stanton eller Wood Stanway.

Dag 3 Stanton/Wood Stanway till Prestbury Hill- 24,8 km/21,5 km

Idag har du chansen att insupa mycket historia under vandringen. I byn Stanway finner du den vackra herrgården Stanway House. Vid Winchcombe så finner du ett vägskäl som spelade en viktigt under medeltiden. Innan Winchcombe passerar du både Beckbury Camps och Hailes Abbey med anor från medeltiden. Dagerns etapp avslutas i Prestbury Hill.

Dag 4 Prestbury Hill till Birdlip- 21,6 km

Vandringsrutten idag bjuder på fantastiska möjligheter till en otrolig utsikt och avslutas i den lilla orten Birdlip.

Dag 5 Birdlip till King Stanley- 26,4 km

Dagen börjar genom skogsmark och under våren blommar det i överflöd i skogarna. Efter lunch, som kanske avnjöts i Painswick, går vandringen längs den del som kallas för den storslagna delen av Cotswold Way. Denna del går genom gamla skogar blandat med vackra panoramavyer.

Dag 6 King Stanley-Wotten-under-Edge,-23,2 km

Dagen börjar med enklare vandring till Duersley och passerar både gravkammare från stenåldern och andra fornlämningar. Rutten fortsätter sedan mot Tyndale Monument som är en mycket vacker plats och här är det verkligen värt att spendera lite extra tid. Dagens slutmål är Wotton-under-Edge som är en chamrig landsbygdsort där det finns flera små mysiga butiker och restauranger. Perfekt för att återhämtning och göra sig redo för morgondagen.

Dag 7 Wotton-under-Edge till Old Sodbury- 20,8 km

Dagens vandring börjar genom ett landskap som är fyllt med kvarnar och små vattendrag. Vilket påminner om ullhandel som har varit väldigt viktig för området. På vandring mot dagens slutmål, Old Sodbury, passerar du de mysiga byarna Hawkesbury Upton och Horton.

Dag 8 Old Sodbury till Cold Ashton- 13,6 km

Idag är siktet inställt på Cold Ashton. Du kommer passera vackra Dyrham Park som vi rekommenderar ett stopp i. Dagen bjuder på många möjligheter till stopp för tea, snacks, dryck och sköna måltider.

Dag 9 Cold Ashton till Bath- 16 km

Resans sista vandringsdag är fullspäckad med härliga intryck. Väl framme i Bath finns det mycket att upptäcka. Staden är full av teatrar, museer och vackra byggnader. Här finns också de berömda romerska baden vilket kanske är precis det man behöver efter flera tuffa vandringsdagar! Vill du ha mer tid för att upptäcka Bath kan vi hjälpa till med att boka in extra nätter.

Dag 10 Avresedag

Resan avslutas efter frukost.

Cotswold Way, 9 dagar/8 nätter (7 vandringsdagar)

Dag 1 Ankomst till Chipping Campden

Vi rekommenderar att du kommer hit tidigt för Chipping Campden är en av Costwolds vackraste städer med anor ända från 1400-talet. Här finns mycket att upptäcka som de historiska trädgårdarna Hidcote Manor Garden och Kiftsgate. Du hittar också här kyrkan St James som är väl värt ett besök.

Dag 2 Chipping Campden till Stanton- 16,8 km

Du tar sikte mot Staton och vandrar över Dover Hills som erbjuder en härlig utsikt över landskapet. Leden går genom orten Broadway där det finns många små mysiga caféer och Tea rooms: med andra ord är detta en perfekt plats för lunch. När du har fyllt på dina energidepåer fortsätter du genom den engelska landsbygden med målet Stanton.

Dag 3 Stanton till Cleeve Hill- 21,6 km

Denna dag bjuder på mycket historia. Strax innan Winchcombe passerar du både historiska plaster som Beckbury Camps och Hailes Abbey. Dagerns etapp avslutas i Cleeve Hill.

Dag 4 Cleeve Hill-Birdlip- 24,8 km

Vandringsrutten idag bjuder på fantastiska vyer över det kulliga landskapet och avslutas i den lilla orten Birdlip.

Dag 5 Birdlip till Kings Stanley- 26,4 km

Dagen börjar genom skogsmark och om du kommer under våren så kommer du få ta del av alla blommor som blommar i överflöd i skogarna. Efter lunch, som kanske avnjöts i Painswick, går vandringen längs den del som kallas för den storslagna delen av Cotswold Way. Denna del går genom gamla skogar blandat med vackra panoramavyer.

Dag 6 Kings Stanley till Wotton-under-Edge- 23,2 km

Dagen börjar med enklare vandring till Duersley och passerar både en gravkammare från stenåldern och andra fornlämningar. Rutten fortsätter sedan mot Tyndale Monument som är en mycket vacker plats och här är det verkligen värt att spendera lite extra tid. Dagens slutmål är Wotton-under-Edge som är en chamrig landsbygdsort där det finns flera små mysiga butiker och restauranger. Perfekt för att återhämta sig lite och göra sig redo för morgondagen.

Dag 7 Wotton-under-Edge till Tormarton- 24 km

Dagens vandring börjar genom ett landskap som är fyllt med kvarnar och små vattendrag. Vilket påminner om ullhandel som har varit väldigt viktig för området. Natten tillbringas i lilla byn Tourmarton.

Dag 8 Tormarton till Bath- 26,4 km

Resans sista vandringsdag är fullspäckad med härliga
intryck. Väl framme i Bath finns det mycket att upptäcka. Staden är full av teatrar, museer och vackra byggnader. Här finns också de berömda romerska baden vilket kanske är precis det man behöver efter flera tuffa vandringsdagar! Vill du ha mer tid för att upptäcka Bath kan vi hjälpa till med att boka in extra nätter.

Cotswold Way, 8 dagar/7 nätter (6 vandringsdagar)

Dag 1 Ankomst till Chipping Campden

Vi rekommenderar att du kommer hit tidigt för Chipping Campden är en av Costwolds vackraste städer med anor ända från 1400-talet. Här finns mycket att upptäcka som de historiska trädgårdarna Hidcote Manor Garden och Kiftsgate. Du hittar också här kyrkan St James som är väl värt ett besök.

Dag 2 Chipping Campden till Winchcombe- 28,8 km

Du tar sikte mot Winchcombe och vandrar över Dover Hills som erbjuder en härlig utsikt över landskapet. Leden går genom orten Broadway där det finns många små mysiga caféer och Tea rooms med andra ord är detta en perfekt plats att av njuta en lunch på.

Dag 3 Winchcombe- Seven Springs- 22,4 km

Vid Winchcombe passerar du både Beckbury Camps och Hailes Abbey med anor från medeltiden. Vandringen avslutas vid Seven Springs.

Dag 4 Seven Springs - Painswick- 22,4 km

Idag blir det varierad vandring genom skog och över ängar. Under dagen passerar du Coopers Hill, där ”Cheese Rolling Festival” hålls, för att avsluta i charmiga Painswick.

Dag 5 Painswick till Dursley- 28 km

Dagen börjar genom skogsmark och under våren blommar det i överflöd i skogarna. Efter lunch, som kanske avnjöts i Painswick , går vandringen längs den del som kallas för den storslagna delen av Cotswold Way. Lummiga skogar, gamla byar och stora vidder passeras innan du kommer fram till Dursley, en gammal marknadsstad.

Dag 6 Dursley till Old Sodbury- 32 km

Dagens vandring börjar genom ett landskap som är fyllt med kvarnar och små vattendrag, vilket påminner om ullhandel som har varit väldigt viktig för området. Natten tillbringas i Old Sodbury.

Dag 7 Old Sodbury till Bath- 29,6 km

Resans sista vandringsdag är fullspäckad med härliga smak och synintryck. Väl framme i Bath så finns det mycket att upptäcka. Staden är full av teatrar, museer och vackra byggnader. Här finns också de berömda romerska baden vilket kanske är precis det man behöver efter flera tuffa vandringsdagar! Vill du ha mer tid för att upptäcka Bath kan vi hjälpa till med att boka in extra nätter.

Boende

Du bor på mysiga Bed & Breakfast och hotell med bättre standard, alltid med eget badrum.

Cotswold Way 10 dagar/9 nätter

NattOrtBoende
Natt 1Chipping CampdenHotell
Natt 2Stanton/Wood StanwayB&B
Natt 3Prestbury HillB&B
Natt 4BirdlipB&B
Natt 5Kings StanleyB&B
Natt 6Wotton-Under-EdgeB&B
Natt 7Old SodburyB&B
Natt 8Cold AshtonB&B
Natt 9BathHotell

Cotswold Way 9 dagar/8 nätter

NattOrtBoende
Natt 1Chipping CampdenHotell
Natt 2Stanton/Wood StanwayB&B
Natt 3Cleeve HillB&B
Natt 4BirdlipB&B
Natt 5Kings StanleyB&B
Natt 6Wotton-Under-EdgeB&B
Natt 7TormartonB&B
Natt 8BathHotell

Cotswold Way 8 dagar/ 7 nätter

NattOrtBoende
Natt 1Chipping CampdenHotell
Natt 2WinchcombeB&B
Natt 3Seven SpringsB&B
Natt 4PainswickB&B
Natt 5DursleyB&B
Natt 6Old SodburyB&B
Natt 7BathHotell

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Flyg

Birmingham är närmaste flygplats, men det går lika bra att flyga till någon av Londons flygplatser. Oavsett var du väljer så fortsätter du sedan med tåg eller buss vidare till Chipping Campden.

Lokaltransporter

Chipping Campden har ingen tågstation, men du kan ta tåg och sedan byta till buss från alla större städer, tex London, Birmingham eller Oxford.

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Vi har ännu inte fått några omdömen för denna resan.