fbpx

Bohuslän: Marstrand & Dyrön

Bohuslän - Vandra på Marstrand och Dyrön

”Bohuslän i en liten ask” skulle kunna vara namnet på denna tur för här får du allt som hör Västkusten till. Detta är en resa som passar alla kategorier av vandrare, stora som små. Vandringarna är inte särskilt långa och ganska lätta. Det finns mycket att upptäcka längs vägen och gott om tid för dopp i havet, fikapauser och njutning. Ett perfekt sätt att uppleva Bohuslän!

Du börjar i Sveriges seglingsmetropol, Marstrand med sina vackra trähus och äventyrliga historia. Sedan avslutar du på lugna och charmiga Dyrön. Checka in på Marstrands Havshotell, spahotellet med bästa utsikten över Carlstens fästning och ta ett dopp i badtunnan eller testa bastuflotten. Flanera sedan längs bryggorna och titta på båtarna som sommarsäsong ligger i hamnen tätt som sillar. Vill du hellre bo mer för dig själv så erbjuder vi även boende i stuga/ lägenhet på Dyrön.

Lederna du vandrar är ganska enkla och välmarkerade. Vissa partier är bergiga och kan vara litet hala om det regnat, så ordentliga skor behövs. Det finns dock räcken, trappor och broar på de mer tekniska partierna som förenklar vandringen:

-Marstrandsleden är ca 5 km stig runt hela Marstrandsön och är som en upptäcksfärd i historia och natur. Det är magiskt att stå ute vid Skallens fyr och begrunda den mäktiga platsen där de två haven Skagerak och Kattegatt möts. På din vandring runt ön kan du stanna till för ett dopp vid nakenbadet eller ta en promenad genom Smugglarrännan. Missa inte att besöka mäkta Carlstens fästning med dess fängslande (!) historia.

-Koöleden går över klippor, trappor och spänger, genom gamla kanonvärn och fantastiska utsiktsplatser. Njut av den enastående utsikten över Västerhavet med den gamla Heidenstambyggda fackverksfyren Pater Noster, den charmerande lilla ön Åstol med sitt skyddade fiskeläge samt Rönnäng och Dyrön.

-Dyröleden: några kilometer från hotellet tar du färjan till Dyrön. Leden runt ön är ca 5 km och går delvis genom skog men främst längs klippor men otrolig utsikt. Är du botaniskt intresserad så lockar även mängder av rara växter. Du kan även ha turen att träffa de vilda mufflonfåren som strövar fritt på ön. Det finns bord och bänkar längs leden för fikapaus och trappor och räcken förenklar vandringen.

Upplev Bohuslän och vandra utan packning. Hör fiskebåtarna överröstas av tärnornas skrik. Ta ett dopp i de salta vågorna. Känn lukten av solvarm ljung. Njut av pinfärska skaldjur och något kallt från lokala microbryggeriet Inlands Bryggeri. Kan det bli bättre?

Höjdpunkter

 • Vandra med fantastiska panoramavyer över den vackra skärgården
 • Njut av färsk fisk och skaldjur på de fina lokala restaurangerna
 • Besök historiska Carlstens fästning på Marstrandsön
 • Koppla av med bastu och spa efter en dag i friska luften

Snabbfakta

Resans längd: 4 dagar/ 3 nätter, 3 dagar/ 2 nätter
Reseperiod: 01 april - 10 oktober
Svårighetsgrad:
Lätta vandringar. Genomsnitt 3-4 h/ 7-12 km/ 200-400 m per dag. Varje dags svårighetsgrad är beskriven under fliken Program.
2
Boende:
Typ av resa: Vandringsresor på egen hand
Prisexempel: Från 3,110 kr
Måltider: Frukost

Priser per person i SEK

Valfri ankomstdag under 01 apr – 30 okt.

3 dagar/ 2 nätter: Hotell på Marstrand Från 3,110 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Trippelrum Enkelrum*
2024-04-01 2024-06-20 3,330 kr 3,110 kr 5,240 kr
2024-06-21 2024-08-15 4,210 kr 3,475 kr 6,415 kr
2024-08-16 2024-10-30 3,330 kr 3,110 kr 5,240 kr
Boka din resa

4 dagar/ 3 nätter: Hotell på Marstrand Från 4,065 kr Boka din resa

Period Dubbelrum Trippelrum Enkelrum*
2024-04-01 2024-06-20 4,385 kr 4,065 kr 7,175 kr
2024-06-21 2024-08-15 5,830 kr 4,725 kr 9,135 kr
2024-08-16 2024-10-30 4,685 kr 4,340 kr 7,670 kr
Boka din resa

Angivna priser är per person och inkluderar:

 • Boende på hotell inkl. frukost
 • 1st pic-nic lunch
 • Tillgång till hotellets fina SPA (Gäller ett tillfälle under vistelsen om du väljer alternativet 4 stjärnigt boende på Marstrand. Ytterligare Spa tillfällen kan köpas till om så önskas.)
 • Entré till Carlstens fästning (Under perioden juni – augusti finns även ordinarie guidade turer som är inkluderade i entrén)
 • Karta och informationsmaterial (1 uppsättning per rum)
 • Mobilapp med digitala kartor
 • 24 h jourtelefon vid akuta ärenden

Ingår inte:

 • Luncher och middagar
 • Båtresor: Marstrand – Dyrön tur/ retur, Koön – Marstrandsön tur/retur
 • Bussresa: Eventuell bussresa Marstrand – Rökan
 • Övrigt ej nämnt under vad som är inkluderat

Enkelrumspriser: 

 • Priser för enkelrum gäller när du reser i sällskap med andra. Reser du helt på egen hand så tillkommer i de flesta fall en extra avgift p.g.a. dyrare bagagetransport. Kontakta oss för prisuppgifter

Tillval:

 • Extranätter (kontakta oss för priser)

Program

4 dagar/ 3 nätter

Dag 1 Ankomst till Marstrand

Du ankommer charmiga Marstrand som ligger på de två öarna Marstrandsön & Koön. Checka in på ditt boende vid havet, njut och koppla av inför morgondagen.

Dag 2 Vandring Marstrand & Koön

Idag kan du välja mellan att vandra antingen Marstrandsön eller Koön, eller både lederna. Den vackra kustleden runt Marstrandsön är 4,5 km, så du har gott om tid på dig att även besöka Marstrands by och historiska Carlstens Fästning. Du tar sedan färjan tillbaka till Koön (2 minuters resa), för att vandra någon av lederna här. Vi rekommenderar den s.k. svarta leden som är totalt 5,5 km och erbjuder fantastiska vyer och fin vandring.
Marstrandsön: 4,5 km, 1,5 h, +75 m, -75 m
Koön: 5,5 km, 2 h, +150 m, -150 m

Dag 3 Vandring Dyrön

Du inleder dagen med en kort bussresa eller promenad (5 km) till Rökan Brygga. Härifrån tar du den lilla färjan för en vacker båttur till Dyröns södra hamn (30 min). Vandringen runt pittoreska Dyrön erbjuder dramatiska klippor, små sandstränder perfekta för bad, mufflonfår och mycket mera! Den fint underhållna leden är byggd ideellt av lokalborna. På Dyrön finns även en bastu med fin havsutsikt som kan bokas.
Har du tid över så rekommenderar vi även att du tar båten över till idylliska ön Åstol.
5 km, 2 h, +135 m, -135 m

Dag 4 Utcheckning & hemresa

Efter frukost är det dags att packa väskan och resa vidare hem.

3 dagar/ 2 nätter

Dag 1 Vandring Marstrand & Koön

Du ankommer charmiga Marstrand och checkar in på ditt boende. Idag kan du välja mellan att vandra antingen Marstrandsön eller Koön, eller både lederna. Den vackra kustleden runt Marstrandsön är 4,5 km, så du har gott om tid på dig att även besöka Marstrands by och historiska Carlstens Fästning. Du tar sedan färjan tillbaka till Koön (2 minuters resa), för att vandra någon av lederna här. Vi rekommenderar den s.k. svarta leden som är totalt 5,5 km och erbjuder fantastiska vyer och fin vandring.
Marstrandsön: 4,5 km, 1,5 h, +75 m, -75 m
Koön: 5,5 km, 2 h, +150 m, -150 m

Dag 2 Vandring Dyrön

Du inleder dagen med en kort bussresa eller promenad (5 km) till Rökan Brygga. Härifrån tar du den lilla färjan för en vacker båttur till Dyröns södra hamn (30 min). Vandringen runt pittoreska Dyrön erbjuder dramatiska klippor, små sandstränder perfekta för bad, mufflonfår och mycket mera! Den fint underhållna leden är byggd ideellt av lokalborna. På Dyrön finns även en bastu med fin havsutsikt som kan bokas.
Har du tid över så rekommenderar vi även att du tar båten över till idylliska ön Åstol.
5 km, 2 h, +135 m, -135 m

Dag 3 Utcheckning & hemresa

Utcheckning efter frukost.

Boende

Boende 4 stjärnigt hotell på Marstrand inkl. frukost

Ruttkarta

Ta sig till destinationen

Lokaltransporter

Till Marstrand eller Dyrön

-Bil: kan parkeras på vid hotellet på Marstrand. Väljer du att bo på Dyrön, så kan du parkera bilen i närheten av där färjan går.

-Tåg: Ta tåget till Göteborg, sedan buss till Marsstrand.

-Buss: Från Nils Ericson Terminalen i Göteborg till Marstrand tar ca 1 timma.

Flyg

Flyg till Göteborg – Landvetter (GOT)

Våra gästers betyg

Scrolla ner för att läsa betyg och kommentarer från våra gäster.

Har du själv gjort resan? Vi skulle vara mycket tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter i formuläret nedan.

Skriv en recension

Vilket namn ska visas med din recension?
Skriv gärna en titel till din recension.:
Återstående tecken: 600
Ja
Nej

Omdömen

Filtrera
1 - 5
Review for bohuslan-marstrand-och-dyron
5/5
Sagolik skärgårdsvandring med stor variation
Tre fina dagar på och kring Marstrand med olika vandringar på Koön, Marstrand och Dyrön. Fantastiska vyer och vackra, väl utmärkta leder med överraskande stor variation. Mycket bra och fräscht boende på Marstrands havshotell. Utmärkt service
Betyg
5
Avresedatum:
2023-07-27
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja
Review for bohuslan-marstrand-och-dyron
5/5
Perfekt minisemester
Resan blev optimal Välorganiserad med tydlig förhandsinformation Jättetrevlig personal med riktigt lyxig frukost fräscha träningslokaler och underbar natur .. till detta en fantastisk historia lektion på Carlstens fästning Stort tack för ert engagemang i att driva er verksamhet på detta sätt .. oss passade det ”som handen i handsken”🙏🏻
Betyg
5
Avresedatum:
2021-05-21
Skulle du rekommendera denna resa?
Ja